Η Όλια Λαζαρίδου ξανά-συναντά τη “Γυναίκα της Ζάκυθος”

Δευτέρες και Τρίτες.


Η σύμπραξη του Δήμου Αβδελιώδη με την Όλια Λαζαρίδου πάνω στο μυστηριώδες αριστούργημα του Διονυσίου Σολωμού “Η γυναίκα της Ζάκυθος” συνεχίζει.

Όσοι δεν την είδαμε το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών έχουμε μια ακόμα ευκαιρία να τη δούμε στον πολυχώρο “Τριανόν”.

Επτά χρόνια χρειάστηκε ο ποιητής Διονύσιος Σολωμός για να επεξεργαστεί το πεζό κείμενο (1826-1833) στον αχό της Ελληνικής Επανάστασης, κατά τα χρόνια της πολιορκίας του Μεσολογγίου. Φαινομενικά πρόκειται για μια ανατομία του διαταραγμένου ψυχισμού μιας αρχόντισσας της Ζακύνθου η οποία οδηγείται στην αυτοκτονία, όμως το κείμενο θέτει διαχρονικά ερωτήματα φιλοσοφικής χρήσεως και αγωνίας… “Αρχινήσανε τα σωθικά μου να τρέμουνε σαν τη θάλασσα που δεν ησυχάζει ποτέ”.

Διά στόματος Διονυσίου Ιερομόναχου, ο Σολωμός αφουγκράζεται και καταγράφει την αέναη σύγκρουση του ανθρώπου με τον εαυτό του “περιπλανώμενος” στη σκοτεινή επικράτεια του κακού.

Μια ομάδα επτά μουσικών θα συνοδεύει τις ηθοποιούς Όλια Λαζαρίδου, Δήμητρα Κωτίδου και Δανάη Ρούσσου ερμηνεύοντας ζωντανά τη μουσική του Βαγγέλη Γιαννάκη.

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν στις 21/10 και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα  και Τρίτη.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!