Η “Σιδηρά κυρία” ανάβει φωτιές!

Η νέα ταινία προκαλεί πολλές αντιδράσεις!


Η νέα ταινία προκαλεί πολλές αντιδράσεις!

Η νέα ταινία προκαλεί πολλές αντιδράσεις!

Η νέα ταινία προκαλεί πολλές αντιδράσεις!

Οι πρώτες φωτογραφίες από σκηνές της ταινίας «Σιδηρά κυρία» βγήκαν στη δημοσιότητα, την ώρα που βράζει το καζάνι της αγανάκτησης των θατσερικών για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται σε αυτήν η μεγάλη Βρετανίδα πολιτικός. Οι φίλοι και οι συνεργάτες της Μάργκαρετ Θάτσερ θεώρησαν την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Μέριλ Στριπ προσβλητική, καθώς, όπως λένε, την εμφανίζει σαν τρελόγρια.
Μπορεί η Φιλίδα Λόιντ, που σκηνοθέτησε την ταινία, να είναι περήφανη για το δημιούργημά της και η ερμηνεία της Μέριλ Στριπ να ξεχωρίζει ακόμα μία φορά, ωστόσο όσοι γνώρισαν και συνεργάστηκαν με την πραγματική «σιδηρά κυρία» μιλούν για ένα φιλμ γεμάτο ανακρίβειες. Για παράδειγμα, στην ταινία ο Ντένις Θάτσερ, ο σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, παρουσιάζεται ως ένας άντρας που δεν στηρίζει τη σύζυγό του και τη χαρακτηρίζει ανυπόφορη, επειδή βάζει την καριέρα της πάνω από τον ίδιο και τα παιδιά της.
Κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα δεν ίσχυε, αφού, όπως λένε οι φίλοι τους, πάντα τη στήριζε και ήταν στο πλευρό της. Στο τέλος της ταινίας η πολιτικός βασανίζεται από εφιάλτες με την απεργία των μεταλλωρύχων και τον πόλεμο στα Φόκλαντ, ενώ στην πραγματικότητα όλοι είχαν να λένε για την ψυχραιμία που επέδειξε στην αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων.
thatcher1
Από την πλευρά της παραγωγής, οι συντελεστές δήλωσαν ότι προσπάθησαν να δείξουν τη δύναμη της εξουσίας αλλά και το τίμημα που είχε αυτή στη γυναίκα Μάργκαρετ Θάτσερ. Τέλος, φρόντισαν, όπως λένε, να χειριστούν με ευαισθησία το θέμα της υγείας της.
Σε κάθε περίπτωση, οι αντιδράσεις σίγουρα θα αναζωπυρωθούν με την προβολή της ταινίας, που είναι προγραμματισμένη για τις 16 Δεκεμβρίου.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!