Ηλεία: Κάθειρξη 9 ετών στον δολοφόνο της 11χρονης Βασιλικής για τον βιασμό 14χρονης


Σε εννέα χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό 14χρονης στη Μυρτιά καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών ο 38χρονος, καθ’ ομολογίαν, δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής – της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον περασμένο Ιούνιο.

Η ίδια ποινή του είχε επιβληθεί και το 2020 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου αλλά είχε ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Γεγονός που επέτρεψε στον 38χρονο δράστη να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι την διάπραξη του αποτρόπαιου εγκλήματος, όπου και δόθηκε τέλος στην αναστολή με απόφαση του Εφετείου Πατρών, λίγες ημέρες αργότερα.

«Aπό λάθος της δικαιοσύνης» ο δράστης ήταν ελεύθερος 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, η Εισαγγελέας Εφετών αναφέρθηκε στη δολοφονία της άτυχης Βασιλικής σημειώνοντας ότι ο δράστης έδρασε με τον ίδιο τρόπο και στον βιασμό της 14χρονης. Επιπλέον σημείωσε ότι από λάθος της δικαιοσύνης, ο δράστης ήταν ελεύθερος με αρνητικές συνέπειες για την κοινωνία.

Το θύμα περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε από τον δράστη το 2017 ενώ ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την πράξη του βιασμού. Οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για το αδίκημα του βιασμού ανηλίκου και της ασέλγειας σε βάρος ατόμου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!