Ionesco Blues

Μια παράσταση σκέτο μουσικοθεατρικό θέαμα!


Μια παράσταση σκέτο μουσικοθεατρικό θέαμα!

Μια παράσταση σκέτο μουσικοθεατρικό θέαμα!

Μια παράσταση σκέτο μουσικοθεατρικό θέαμα!

Οι φοιτητές της Κρητικής Εστίας ανεβάζουν την παράσταση  “Ionesco Blues” σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου, ένα κολάζ που έχει σαν βάση της “Το παιχνίδι της σφαγής” του Ευγένιου Ιονέσκο  και ενσωματώνει στην ιδέα του μιάσματος –ιού –μαζικού θανάτου (που διαπραγματεύεται το έργο) την ιδέα της ελευθερίας μέσα από τον έρωτα και την ποίηση. Έτσι τα μικρά μονόπρακτα του παιχνιδιού μπλέκονται ερωτικά – θεατρικά (μέσω της τέχνης του κολάζ) με την Αντιγόνη του Σοφόκλη,  τις Βάκχες και τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη. Ακόμα, αποσπάσματα από τα έργα του Γιάννη Κοντραφούρη «Μήδεια» και «Στεφάνι», και αποσπάσματα από τα ποιήματα του Αντρέ Μπρετόν  «Ρόδινος θάνατος» και «Σπασμένα Σχοινιά» . 
Η παράσταση  έχει μορφή μουσικοχορευτικού θεάματος τύπου αττικής κωμωδίας ή επιθεώρησης και  μουσικού σατιρικού καμπαρέ και για τις ανάγκες της  γραφτήκαν καινούργια τραγούδια και μουσικές που ακούγουνται από τους ηθοποιούς με συνοδεία κιθάρας και τσέλου.
Συντελεστές 

Κολάζ κειμένων- σκηνοθεσία: Σοφία Φιλιππίδου
Στίχοι: Χρίστος Διάφας 
Παίζουν:Αιμίλιος Αλεξανδρής, Σταυρούλα  Βιτετζάκη, Μαρία Γασπαράκη,  Μαρία Γκερέκου, Ολυμπία Γκογκέ, Σταυρούλα Λαγιάκου, Δήμητρα Λιοδάκη, Ορέστης Μαυρόπουλος, Βασίλης Πασσαλάρης, Ρένα Ρασούλη, Μαίρη Φραγκιαδάκη, Μαρία Φιορέτζη. 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τηλ: 2103418550, εώς Τρίτη 14 Ιουνίου

Εισιτήρια

10€



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!