Ηράκλειο: Γιαγιά γέννησε το εγγονάκι της – «30 χρόνια περίμενα και φοβόμουν αυτή τη στιγμή»


Μια 55χρονη «πρωταγωνίστησε» στο πλέον χαρμόσυνο γεγονός της ζωής, τόσο της ίδιας, όσο και της κόρης της. Η γυναίκα που ζει στο Ηράκλειο, αποφάσισε – μαζί με την κόρη της – να φέρει στον κόσμο το εγγονάκι της, καθώς η κόρη αδυνατούσε εξαιτίας ενός σπάνιου συνδρόμου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο μαιευτήρας Αλέξανδρος Ζερβάκης, η κόρη που ζει και εργάζεται στην Αθήνα πάσχει εκ γενετής από το σύνδρομο Mayer-Rokitasky-Kuster-Hauser, που εμποδίζει την αναπαραγωγική διαδικασία, παρότι τα ωάρια παραμένουν υγιή.

Η δυνατότητα παρένθετης μητέρας προτάθηκε πριν χρόνια στη νεαρή γυναίκα, αλλά η μητέρα της ήταν εκείνη που θέλησε να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Τα όποια προβλήματα υπήρχαν εξαιτίας της ηλικίας της παρένθετης μητέρας, κυρίως νομικής φύσεως, ξεπεράστηκαν, ελήφθη η έγκριση από την Εθνική Αρχή Υπογονιμότητας και η διαδικασία της έμβρυομεταφοράς ξεκίνησε.

Η πρώτη προσπάθεια απέτυχε, ωστόσο η δεύτερη, δύο μήνες πριν λήξει η άδεια, υπήρξε επιτυχημένη. Έτσι η γιαγιά, πριν από λίγες ημέρες,, έφερε στον κόσμο το παιδί της… κόρης της, ένα υγιέστατο αγοράκι με βάρος 3,5 κιλά. Γεγονός που έκανε το σύνολο της οικογένειας της και ειδικά τις δύο γυναίκες, ευτυχισμένες.

Σύμφωνα με τον γιατρό η κύηση παρότι, «υψηλού κινδύνου» εξελίχθηκε απολύτως ομαλά.

Η ανάρτηση του Αλέξανδρου Ζερβάκη

«Από  τις σπάνιες περιπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.

Παραπομπή από συνάδελφο άλλης ειδικότητας, μετά από αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν στην Αθήνα. Η γιαγιά αποφασισμένη, με στόχο ζωής να βοηθήσει την κόρη της που γεννήθηκε με σύνδρομο MAYER-ROKITASKY-KUSTER-HAUSER τύπου 1 ,κατάσταση στην οποία υπάρχει συγγενής αγενεσία μήτρας ενώ υπάρχουν οι ωοθήκες για παραγωγή ωαρίων!

Πιθανότητα συνδρόμου: 1/5000 περίπου γεννήσεις ζώντων κοριτσιών, 2-3 περιστατικά κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Η κόρη ζει στην Αθήνα, η μητέρα Κρήτη.

*Απογοητευμένες κ διστακτικές με συνάντησαν μετά από το ταξίδι. Είχαν ήδη προσπαθήσει και δεν τα είχαν καταφέρει και ο χρόνος πίεζε.
Κατάστρωση πλάνου διότι η «γιαγιά-παρένθετη» χρειαζόταν αρκετές διορθωτικές παρεμβάσεις -κατά τη γνώμη μου- για να είναι ικανή να κυοφορήσει.

Έξτρα δυσκολίες: Προϋπάρχουσα υπέρταση της,  η ηλικία και τα αυστηρά νομικά πλαίσια.
*2 χρόνια πήρε η προετοιμασία, επεμβάσεις, εξετάσεις, επιτροπές για εγκρίσεις από την Εθνική Αρχή Υπογονιμότητας , απογοητεύσεις . Τα γονιμοποιημένα ωάρια από την κόρη και τον γαμπρό περίμεναν υπομονετικά ,μετά που τα φτιάξαμε.
* 1η εμβρυομεταφορά: απέτυχε !! Δύσκολα σηκωθήκαμε.
2η εμβρυομεταφορά, 2 μήνες πριν λήξει οριστικά η άδεια για τελευταία εμβρυομεταφορά: Επιτυχής !!!!! > η κύηση υψηλού κινδύνου, η θέληση υψηλότερη, η υπομονή ιώβεια !!
* θα τα καταφέρουμε γιατρέ σε ιδιωτικό στην επαρχία;
-μια χαρά θα τα καταφέρουμε, αρκεί να είσαι τυπική σε ότι λέμε! Ήταν θηλυκός στρατιώτης ! Όλα της άψογα . Μέχρι τη μέρα που της είπα, πάμε να γεννήσουμε.
Σινιάλο στους Αθηναίους > όλοι κάτω για τα χαρμόσυνα > ! 3500 gr παίδαρος, στρουμπουλός και αφράτος μας ήρθε .!!!!!!! Τελειόμηνος σχεδόν !!👶🏻👶🏻👶🏻👶🏻👶🏻
«30 χρόνια περίμενα και φοβόμουν αυτή τη στιγμή» μου είπε μετά τη γέννα η γυναίκα-ήρωας, που έκανε τα πάντα για το παιδί της πρωτίστως και δευτερευόντως για το εγγόνι της !!! Απλά χαμογέλασα ! Δεν χωρούσα στην ευτυχία ! Να στε πάντα καλά …..Να το χαίρεστε !!
ΥΓ: κάθε επιτυχία ή αποτυχία στην ιατρική αποτελεί ομαδική δουλειά ,πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες !! Κάνατε ευτυχισμένο πολύ κόσμο

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!