Καιρός: Για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» την Τρίτη και την Τετάρτη προειδοποιεί ο Μαρουσάκης


Στα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται τις επόμενες ώρες αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, συστήνοντας προσοχή στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρουσάκης κάνει λόγο για «έντονη αστάθεια με έμφαση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια», με εκδήλωση βροχών, καταιγίδων, ακόμη και απότομης ενίσχυσης των ανέμων.

Προσθέτει, ακόμη, ότι «τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από την κεντρική Μακεδονία, το βορειοδυτικό Αιγαίο αλλά και προς το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο» και καταλήγει ότι «η έντονη αυτή αστάθεια θα επιμείνει τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή όπου περισσότερες λεπτομέρειες θα μπορούμε να δώσουμε με τα νεότερα στοιχεία».

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Έντονη αστάθεια αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας και με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα που σημαίνει ότι κατά περιόδους και κατά τόπους θα εκδηλώνονται έντονες βροχές, καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από έντονους κεραυνούς, χαλάζι ή και απότομες ενισχύσεις των ανέμων.
Συγκεκριμένα για αύριο Τρίτη
Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από την κεντρική Μακεδονία, το βορειοδυτικό Αιγαίο αλλά και προς το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο για να επεκταθούν προς το βράδυ και προς τη Θεσσαλία.
Την Τετάρτη
Τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν στο σύνολο της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας.
Η έντονη αυτή αστάθεια θα επιμείνει τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή όπου περισσότερες λεπτομέρειες θα μπορούμε να δώσουμε με τα νεότερα στοιχεία.
Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!»

Δείτε την ανάρτηση:

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!