Κάλυμνος: 34χρονος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε κατσίκα – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ


Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη αλλά και το τσουχτερό πρόστιμο των 30.000 ευρώ που ήδη του έχει επιβληθεί, βρίσκεται ένας 34χρονος στην Κάλυμνο που κατηγορείται ότι πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και θανάτωσε μία κατσίκα την οποία στη συνέχεια φόρτωσε και πήρε μαζί του.

Ο ίδιος πάντως αρνείται την κατηγορία όπως του αποδίδεται και ισχυρίζεται ότι ενήργησε με τον τρόπο αυτό έπειτα από οδηγίες που πήρε από τον βοσκό – ιδιοκτήτη του ζώου, ο οποίος επίσης συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα σε περιοχή (αρκετά κατοικημένη) της Καλύμνου χθες στις δύο και μισή το μεσημέρι. Απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας έγινε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού σύμφωνα με την οποία ο 34χρονος τραυμάτισε θανάσιμα πυροβολώντας με κυνηγετική καραμπίνα την κατσίκα, την οποία στη συνέχεια φόρτωσε στο όχημα του και έφυγε. Η καταγγελία είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό, μέσα σε λίγη ώρα, και τη σύλληψη του 34χρονου κατηγορούμενου για ζωοκτονία, ενώ του βεβαιώθηκε και διοικητική παράβαση συγκεκριμένα πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ. Επίσης από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τρία κυνηγετικά όπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της rodiaki.gr, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 34χρονος είπε πως βοσκός στον οποίο ανήκει το ζώο που θανατώθηκε, του είχαν φύγει συνολικά επτά κατσίκες και επειδή δεν μπορούσε να τις βρει από μόνος του, ζήτησε από εκείνον να το κάνει. Ο 34χρονος είπε πως τα έξι ζώα κατάφερε να τα επιστρέψει στο βοσκό όμως όχι και το έβδομο και έτσι σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη το πυροβόλησε.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!