Καταγγελία ΚΕΕΡΦΑ: Νεκρός μετανάστης στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα έπειτα από ξυλοδαρμό


Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η ΚΕΕΡΦΑ, η οποία με ανάρτησή της στα social media υποστηρίζει ότι αστυνομικοί στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα βασάνισαν μέχρι θανάτου έναν μετανάστη.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, πρόκειται για τον Μοχάμεντ Καμράν Ασικ, που διέμενε στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, είχε άδεια παραμονής από το 2017 και εργαζόταν ως διανομέας.

Η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει ότι «με θράσος περισσό η Αστυνομία επιχειρεί συγκάλυψη, όπως και τώρα, που φτάνουν να καταγράφουν ως άστεγο και ότι δεν μιλάει ελληνικά έναν άνθρωπο με εικοσαετή παραμονή στη χώρα, με άδεια παραμονής από το 2017, με συμβόλαιο κατοικίας και σταθερή απασχόληση με εκατοντάδες ένσημα».

Στην ανάρτησή της, η ΚΕΕΡΦΑ δημοσιεύει και φωτογραφίες-σοκ από την σορό του άνδρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ΚΕΕΡΦΑ:

Βασάνισαν μέχρι θανάτου τον μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν Ασικ στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στη μητέρα, τη σύζυγο και τα τρία παιδιά του Μοχάμεντ Καμράν.

Οι φρικιαστικές εικόνες του άψυχου κορμιού του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ από τον απάνθρωπο βασανισμό στα χέρια των ανθρωποφυλάκων αστυνομικών στο κολαστήριο του Αγίου Παντελεήμονα μαρτυρούν το ρατσιστικό μίσος που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Όταν δεν πνίγει πρόσφυγες στην Πύλο και γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο, βασανίζει μέχρι θανάτου μετανάστες στα αστυνομικά τμήματα και πυροβολεί Ρομά στους καταυλισμούς. Και με θράσος περισσό Η Αστυνομία επιχειρεί συγκάλυψη, όπως και τώρα, που φτάνουν να καταγράφουν ως άστεγο και ότι δεν μιλάει ελληνικά έναν άνθρωπο με εικοσαετή παραμονή στη χώρα, με άδεια παραμονής από το 2017, με συμβόλαιο κατοικίας και σταθερή απασχόληση με εκατοντάδες ένσημα…

Από τις 13 Σεπτέμβρη έως τις 21 Σεπτέμβρη, όταν το ΕΚΑΒ τον παραλαμβάνει νεκρό από το ΑΤ του Αγίου Παντελέημονα, ο Μοχάμεντ Καμράν ζει ένα εξπρές του μεσονυκτίου σε 5 αστυνομικά τμήματα για να καταλήξει νεκρός στο τελευταίο. Πιο πριν, πέρασε από τα ΑΤ Ομονοίας, Πατησίων, Κολωνού και Ν.Ιωνίας. Σε όλο αυτό το διάστημα, δεν του επετράπη καμία επικοινωνία με τους πολλούς συγγενείς και με τη δικηγόρο του. Είναι τα τμήματα με πλούσιο παρελθόν συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή, με το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα που είχε μετατραπεί σε κέντρο ομαδικών βασανιστηρίων προσφύγων.

Στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα η συγκάλυψη είναι προκλητική. Τον κρατούσαν στο μόνο σημείο όπου δεν υπάρχουν κάμερες καταγραφής(!!!) και τον εμφανίζουν να προκαλεί καταστροφές στον χώρο…Το ΕΚΑΒ πήγε για πρώτη φορά λίγες ώρες μετα την κράτηση στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα και αποχώρησε χωρίς να τον μεταφέρει σε κάποιο νοσοκομείο. Τρείς μέρες μετά πώς εμφανίζεται ένα σώμα γεμάτο πληγές που οδηγήθηκε στο θάνατο;

Είναι αδιανόητο, η διερεύνηση να παραμείνει στα χέρια των δημίων του στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα. Απαιτούμε να την αναλάβει η εισαγγελία, να εξαιρεθεί άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα. Θα προσφύγουμε στον Συνήγορο του Πολίτη για να προχωρήσει σε έρευνα, όπως έκανε και με τον πνιγμό των 600 προσφύγων στο ναυάγιο της Πύλου.

Η ευθύνη για τη δολοφονία είναι στα χέρια του Χρυσοχοϊδη και του Μητσοτάκη με τη ρατσιστική πολιτική να απαξιώνει τους μετανάστες και τους μετατρέπει σε στόχους του κάθε συνοριοφύλακα και αστυνομικού.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις οργανώσεις της αριστεράς να κλιμακώσουμε τους αγώνες για να μπει τέλος στην αστυνομική ρατσιστική βαρβαρότητα της κυβέρνησης, η οποία κάνει πλάτες στην γενοκτονία των Παλαιστινίων, της κυβέρνησης που έχει στα χέρια της το έγκλημα των 600 πνιγμένων προσφύγων της Πύλου.

Οι ντελιβεράδες εργαζόμενοι στη WOLΤ και την EFOOD, με τη στήριξη του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής απεργούν και διαδηλώνουν στις 11 Οκτώβρη. Καλούμε όλους τους μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους στον κλάδο αυτό να συμμετέχουν μαζικά και να απαιτήσουν μαζί με τα όλα τα αιτήματα τους να μην υπάρχει συγκάλυψη της δολοφονίας του μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν.

Οι συγγενείς αναχωρούν για να γίνει η ταφή του νεκρού στο Πακιστάν και να τον θρηνήσει η οικογένεια. Με την επιστροφή τους, καλούμε σε συλλαλητήριο το Σάββατο 12 Οκτώβρη, στην Πλατεία Βικτώριας ,στις 2.30μμ και πορεία στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΚΑΜΡΑΝ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!