Κάτια Δανδουλάκη για δίκη της υπόθεσης MeToo: «Το δικαστήριο ήταν πολύ δύσκολο»


Για υπόθεση που κλήθηκε ως μάρτυρας, στο πλαίσιο του MeToo στον χώρο του θεάτρου, μίλησε η Κάτια Δανδουλάκη στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά», αναφέροντας μεταξύ άλλων διαλόγους, που ειπώθηκαν στην δικαστική αίθουσα.

«Το δικαστήριο ήταν πολύ δύσκολο. Δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο συνήγορος του κατηγορούμενου τον συγκεκριμένο μάρτυρα. Η επιστήμη, τους κάνει να χρησιμοποιούν λέξεις που τις βγάζουν από το περιεχόμενο της πρότασης και σου κρατάνε μια λέξη… Εμένα αν μου το κάνει κάποιος αυτό, μπορεί να τον σκοτώσω. Με ρωτούσε λοιπόν κάτι πάρα πολύ απλό. Η ερώτηση ήταν: «Εσείς δηλαδή τι είδατε;» και απάντησα «τίποτα απολύτως δεν είδα. Είδα ότι υπήρχε μια πολύ έντονη κατάσταση φλερτ, όλοι μας ήμασταν σε αμηχανία, είδα ένα παιδί που έκλαιγε, ξαφνικά κοιτιόμασταν, ήταν πάρα πολύ ανήσυχος ο συγκεκριμένος άνθρωπος, πάρα πολύ εκνευρισμένος, δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε για τίποτα…».

«Τι θα πει αυτό; Δεν μπορούσε να κάνει φλερτ;», μου απάντησε ο συνήγορος. «Υπάρχει φλερτ που να κλαίει ο άλλος και να αισθάνεται καταπίεση; Τι είναι το φλερτ;», είπα και συνέχισα λέγοντας ότι «πρέπει να ανοίξω την εγκυκλοπαίδεια για να καταλάβω τη διαφορά του φλερτ, από το είμαι στριμωγμένη και δεν περνάω καλά».

Αυτό με ενοχλεί, γιατί υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου. Θέλει να δημιουργήσει κάποια ατμόσφαιρα, αυτό με κάνει έξαλλη και εκεί γίνομαι επιθετική. Για αυτό ο δικός μου χαρακτήρας είναι πάρα πολύ δύσκολος, από την άποψη του ότι μπορώ να γίνω πάρα πολύ σκληρή, χωρίς να κάνω καθόλου καβγά. Όπως και δεν έκανα καβγά με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Βγήκαμε αγκαλιά έξω. Του είπα, ότι δεν τα είχε με κανέναν, παρά μόνο με τον εαυτό του. Του είπα επίσης, ότι ξεπέρασε το δικό μου όριο, γιατί ήμουν σε ένα θέατρο και ήθελα να περνάμε όλοι καλά. Δεν είπα κάτι κακό. 

Νομίζω ότι έχουμε ξεμπερδέψει προσωρινά με το metoo στην Ελλάδα, και σε λίγα χρόνια θα έρθει ξανά. Μόλις το ξεχάσουν για λίγο θα έρθει ξανά, γιατί αυτό κάνει η ιστορία. Ο άνθρωπος δεν θα πάψει ποτέ να καταπιέζει άνθρωπο», είπε η Κάτια Δανδουλάκη.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!