Κέιτ Μίντλετον: Η ανάρρωση και η ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών – Ο υποστηρικτικός ρόλος του Ουίλιαμ
Πώς είναι η Κέιτ Μίντλετον; Τι ακριβώς έχει; Τα ΜΜΕ δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να διατυπώνουν υποθέσεις για την επέμβαση στην κοιλιά που υποβλήθηκε από την πριγκίπισσα της Ουαλίας και το Παλάτι ζητά ιδιωτικότητα για να προστατεύσει τους μικρούς πρίγκιπες, τα τρία παιδιά της με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.
Ο λόγος είναι απλός, γιατί πριν γίνει μια αγαπημένη πριγκίπισσα, η Κέιτ είναι πρώτα από όλα η μητέρα του Τζορτζ, 10 ετών, της Σάρλοτ, 9 ετών και του Λούις, 5 ετών. Το ενδιαφέρον της οικογένειας της Κέιτ έχει επικεντρωθεί στα παιδιά και στο πώς βιώνουν αυτή τη στιγμή, πέρα από τον δημόσιο ρόλο που παίζει η οικογένειά τους στη βρετανική μοναρχία.
Η Κέιτ Μίντλετον συνεχίζει να νοσηλεύεται, ενώ στο πλευρό της είναι όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα.
«Από την εμπειρία μου ως ψυχαναλυτής, μπορώ να πω ότι μία από τις πρώτες ερωτήσεις που τέθηκαν κατά την πρώτη συνέντευξη, παρουσία υπερκινητικών παιδιών ή εφήβων που βιώνουν κρίσιμες στιγμές, είναι: “είχε νοσηλευτεί κάποιος γονέας σε παιδική ηλικία;”» εξηγεί η Adelia Lucattini, ψυχίατρος και ψυχαναλύτρια της Ιταλικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας. «Η απουσία της μητέρας, ειδικότερα, μπορεί να είναι τραυματική για τα παιδιά της νηπιακής ηλικίας. Όχι επειδή η φιγούρα του πατέρα είναι λιγότερο σχετική, αλλά επειδή συχνά περνά λιγότερο χρόνο στο σπίτι και κυρίως επειδή σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα (0-8 ετών) η σχέση του παιδιού με τη μητέρα είναι ακόμα πολύ έντονη και η αυτονομία δεν έχει ολοκληρωθεί. Είναι διαφορετικό αν τα παιδιά είναι στην προ-εφηβεία ή στην πρώιμη εφηβεία, φοιτούν στο γυμνάσιο».
Πώς μπορεί η νοσηλεία να προκαλέσει τραύμα σε ένα παιδί;
«Στον ψυχαναλυτικό τομέα θεωρείται ένα από τα κύρια τραυματικά γεγονότα και από τις πρώτες αιτίες κατάθλιψης που εκδηλώθηκαν κατά την παιδική και εφηβική ηλικία. Ας πούμε ότι δεν θα πάθουν κατάθλιψη όλα τα παιδιά που είχαν νοσηλευόμενους γονείς, αλλά ένα καλό ποσοστό εφήβων που πάσχουν από κατάθλιψη έχουν στο προσωπικό τους ιστορικό νοσηλεία γονέα, για την οποία – προσοχή, αυτό έχει σημασία – δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένοι» περιγράφει.
«Ας πάρουμε την περίπτωση της Κέιτ Μίντλετον: ο πατέρας των παιδιών, πρίγκιπας Ουίλιαμ τα φροντίζει προσωπικά. Αποτελεί παράδειγμα καλής διαχείρισης των οικογενειακών σχέσεων και αποτελεί επίσης εξαίρεση» τονίζει.
Στην περίπτωση του Τζορτζ, της Σάρλοτ και του Λούις, σε λίγες μέρες θα υπάρξει νέα νοσηλεία, αυτή του παππού τους, Βασιλιά Καρόλου, για χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στον προστάτη. Νέο πρόβλημα προς διαχείριση; «Αυτό δημιουργεί ένα περαιτέρω κρίσιμο ζήτημα. Εάν είναι δυνατόν, θα ήταν σκόπιμο να προγραμματιστεί η νοσηλεία των μελών της οικογένειας, ώστε να μην είναι ταυτόχρονα, ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά, επειδή το να υπάρχουν δύο αγαπημένα πρόσωπα στο νοσοκομείο ταυτόχρονα – κάτι που μπορεί να συμβεί και συμβαίνει συχνά συνέβη κατά τη διάρκεια της πανδημίας – δημιουργεί μια κατάσταση μη διαχειρίσιμη από ένα παιδικό μυαλό. Η προσπάθεια του άλλου γονιού και του άλλου παππού, σε αυτή την περίπτωση, να είναι παρόντες και να ρυθμίσουν τα άγχη των παιδιών πρέπει να είναι συνολική. Θα πρέπει να ζητήσετε άδεια να φροντίζετε τα παιδιά σας σαν να είναι άρρωστα, για