Κιλκίς: Απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από ταχυδρομικό υπάλληλο – Πώς «άδειασε» τους λογαριασμούς συγχωριανών του – ΒΙΝΤΕΟ


Θύματα απάτης φέρεται να έπεσαν κάτοικοι χωριού στο Κιλκίς που είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αδειάζουν. Σύμφωνα με καταγγελίες, δράστης είναι ένας ταχυδρομικός υπάλληλος στον οποίο είχαν εμπιστευτεί τα βιβλιάριά τους για να τους εξυπηρετεί, ο οποίος – όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1 –  κρύβεται πίσω από απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Το χρονικό της απάτης

Τού έδειξαν τυφλή εμπιστοσύνη και είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αδειάζουν. Κάτοικοι στον Ευρωπό του Κιλκίς υποστηρίζουν ότι ο ταχυδρόμος της περιοχής έβαλε χέρι στις οικονομίες τους κι έγινε καπνός. «Από τον λογαριασμό της μητέρας μου αφαίρεσε περίπου έξι χιλιάδες ευρώ», καταγγέλλει κάτοικος του χωριού και συμπληρώνει: «Τον αγαπούσαν πολύ οι γιαγιάδες, αλλά τελευταία είχε θέμα με τον τζόγο».

Τα θύματα είναι πολλά, όπως και τα χρήματα που έχουν χαθεί, καθώς υπολογίζεται ότι η απάτη «αγγίζει» τις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ.

«Είχα 2190 και την ίδια μέρα μου άφησε 50 ευρώ κι όταν έκανε τον έλεγχο ο υπάλληλος του ταχυδρομείου να δει τις κινήσεις αποδείχθηκε ότι την ίδια μέρα είχε βγάλει 1.900 ευρώ», αποκαλύπτει ένα από τα θύματα, ενώ άλλη κάτοικος ισχυρίζεται ότι ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης στο χωριό.

Στόχος του ηλικιωμένοι χωρίς συγγενείς

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο ένας μετά τον άλλον οι κάτοικοι άρχισαν να διαπιστώνουν ότι έλειπαν λεφτά από τους λογαριασμούς τους. «Άνθρωπος με αγγελική κορφή και σατανική ψυχή», δηλώνει ένας άλλος κάτοικος του χωριού. Στόχος του ήταν ειδικά ηλικιωμένοι που δεν είχαν συγγενείς», καταγγέλλει άλλος κάτοικος.

Οι ηλικιωμένοι τού έδιναν τα βιβλιάριά τους για να τους βγάζει χρήματα, ενώ από άλλους φαίνεται πώς υπέκλεψε στοιχεία και απέκτησε πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού έπαιρνε τα βιβλιάρια των ηλικιωμένων και χρησιμοποιούσε το iban.

Στη συνέχεια, τα θύματα επικοινώνησαν με την τράπεζα και ξεκίνησε έρευνα σε βάθος. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παιονίας, Κωνσταντίνο Σιωνίδη, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα της τράπεζας τα θύματα αναμένεται να αποζημιωθούν πλήρως. Μάλιστα, όσοι έχασαν τα χρήματά τους ετοιμάζονται να κινηθούν και νομικά κατά του ταχυδρομικού υπαλλήλου.

Δείτε το σχετικό βίντεο

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!