Κιβωτός του Κόσμου: «Έχουν πέσει τόνοι λάσπης – Τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν» κατέθεσε η πρεσβυτέρα


Με την κατάθεση της πρεσβυτέρας ως μάρτυρας υπεράσπισης συνεχίστηκε σήμερα (26/09) η δίκη του πατέρα Αντώνιου κι άλλων 7 πρώην εργαζόμενων στην «Κιβωτό του Κόσμου» για την υπόθεση της σωματικής κακοποίησης φιλοξενούμενων σε δομές της Οργάνωσης.

Της Άννας Κανδύλη

Η μάρτυρας αναφέρθηκε εκτενώς στη δράση της «Κιβωτού» ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά τις καταγγελίες. «Έχουν πέσει τόνοι λάσπης για την «Κιβωτό»… Είμαστε άνθρωποι της αγάπης και της προσφοράς. Όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι αναγνώρισαν τη «Κιβωτό», εγώ αυτό που βίωσα 25 χρόνια είναι η αγάπη και η φροντίδα. Στη «Κιβωτό» οι άνθρωποι ήταν ευαίσθητοι αγαπούσαν τα παιδιά…».

Αναφερόμενη στο έργο της « Κιβωτού» μίλησε για τον πατέρα Αντώνιο και το έργο τους όλα αυτά τα χρόνια, με τον ιδρυτή της Οργάνωσης που ήταν παρών στο δικαστήριο να παρακολουθεί με προσοχή την κατάθεσή της.

«Κάναμε ότι χρειαζόταν για τα παιδιά… Ερχόντουσαν από κανάλια, πολιτικοί εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι. Όλα όσα κάναμε, τα κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το κράτος ήταν πολύ πίσω…» σημείωσε, εκφράζοντας την άποψη ότι όλα έγιναν γιατί κάποιοι ήθελαν να πάρουν την Οργάνωση και το έκαναν με αντισυνταγματικό τρόπο.

Όσον αφορά στις καταγγελίες για σωματική κακοποίηση υποστήριξε ότι ουδέποτε υπήρξαν τέτοιες συμπεριφορές και πως «τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν». Όπως είπε η μάρτυρας «ο πατήρ Αντώνιος είχε πάντα το ρόλο του πνευματικού, τα παιδιά τον εμπιστεύονταν και εκείνος έκανε μόνο αυτή τη δουλειά . Ήταν κάτι σαν πατέρας …».

Στο δικαστήριο έχει κληθεί να καταθέσει σήμερα και ο γνωστός καλλιτέχνης Πάνος Μουζουράκης.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!