Κλειστός για δεύτερη ημέρα ο πύργος του Άιφελ

Για ποιο λόγο;


Ο Πύργος του Άιφελ παρέμεινε κλειστός για δεύτερη συνεχή ημέρα και σήμερα καθώς η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο διάσημο μνημείο με αίτημα τους,να δοθούν αυξήσεις μισθών και να βελτιωθούν οι όροι και οι συνθήκες εργασίας τους συνεχίστηκε, παρότι τουρίστες σχημάτιζαν ατέλειωτες ουρές στην είσοδό του.

Χιλιάδες επίδοξοι επισκέπτες του πιο διάσημου έργου του Γουστάβου Άιφελ, που ήλπιζαν να δουν την πόλη από ψηλά δεν έχουν μπορέσει να ανέβουν στον Πύργο από το πρωί της Τρίτης, όταν το προσωπικό κήρυξε απεργία λόγω της διένεξης με την εταιρεία που διαχειρίζεται το μνημείο.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι συνομιλίες συνεχίζονταν και εξέφρασαν την ελπίδα ο Πύργος να ανοίξει ακόμα και σήμερα. “Είναι πολύ ενοχλητικό”, είπε μια Αυστραλή τουρίστρια, προσθέτοντας ότι “έχω πολλά να κάνω σήμερα και περιμένω στην ουρά”, ενώ πολλοί άλλοι επισκέπτες στη γαλλική πρωτεύουσα δυσκολεύονταν να πιστέψουν πως το διάσημο αξιοθέατο, που είναι κανονικά ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, παρέμενε κλειστό.

“Νόμιζα ότι αυτό δεν είναι δυνατόν”, είπε χαρακτηριστικά ένας Αμερικανός τουρίστας. Αυτήν την περίοδο ο Πύργος δέχεται καθημερινά από 25.000 ως 30.000 επισκέπτες.

Οπότε οι υπεύθυνοι καλά θα κάνουν να δώσουν τις αυξήσεις που ζητούν οι εργαζόμενοι μιας και τα χρήματα που φαίνεται να κερδίζουν είναι ουκ ολίγα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!