Κοινό Πάσχα για Ορθόδοξους και Καθολικούς: Πότε πέφτει φέτος


Να καθιερωθεί κοινός εορτασμός του Πάσχα για Ορθόδοξους και Καθολικούς, με αφετηρία το ερχόμενο, εύχεται η Ιεραρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το φετινό Πάσχα, στις 20 Απριλίου 2025, συμπίπτει ημερολογιακά για τις δύο Εκκλησίες.

«Εν τω πνεύματι τούτω, εκφράζεται ομοθυμαδόν η ευχή ο κοινός εορτασμός του Πάσχα κατά το επόμενον έτος υπό της Ανατολικής και Δυτικής Χριστιανοσύνης, να μη αποτελέση μίαν ευτυχή απλώς σύμπτωσιν, αλλά την απαρχήν της καθιερώσεως κοινής ημερομηνίας διά τον εορτασμόν του κατ᾽ έτος, συμφώνως προς το Πασχάλιον της καθ᾽ ημάς Ορθοδόξου Εκκλησίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη λήξη των εργασιών της Σύναξης της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υπενθύμισε στους Ιεράρχες ότι στα τέλη Μαΐου 2025 θα πραγματοποιηθεί στην Νίκαια της Βιθυνίας ο επίσημος εορτασμός για τη συμπλήρωση 1.700 ετών από τη σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου.

Στην Νίκαια θα παρευρεθεί αυτοπροσώπως και ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο εξέφρασε για πρώτη φορά την επιθυμία του για κοινό εορτασμό του Πάσχα.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!