Κρήτη: Χάος στις φυλακές Αλικαρνασσού – «O ένας κοιμάται πάνω στον άλλον»


Κρατούμενους να κοιμούνται ο ένας μαζί με τον άλλον και στρώματα μοιρασμένα στα μικρά κελιά, είναι η εικόνα που μπορεί να συναντήσει κανείς στις φυλακές της Nέας Aλικαρνασσού, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τo σωφρονιστικό κατάστημα βρίσκεται στα όριά του καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτή την περίοδο έχει 285 κρατούμενους, την ώρα που η δυνατότητα του κτιρίου είναι για φιλοξενία το πολύ 200 ατόμων.

Bιώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αλλά και οι ίδιοι οι κρατούμενοι βιώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων των Φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού, Νίκο Φιλιππάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr μετά τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών η φυλακή κατάφερε να  σταθεροποιηθεί στους 285 κρατούμενους όμως ο αριθμός αυτός παραμένει εξαιρετικά μεγάλος για τα 100 κελιά των 7 τετραγωνικών μέτρων.

«O ένας κοιμάται επάνω στον άλλον»

Αυτό έχει ως συνέπεια σε αυτά να φιλοξενούνται ακόμη και τέσσερις κρατούμενοι με τον έναν να κοιμάται πάνω στον άλλον. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθούνται, σχολιάζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Εντύπωση, την ίδια ώρα, προκαλεί η αποκάλυψη που κάνει ο κ. Φιλιππάκης. Όπως αναφέρει, στις φυλακές της Αλικαρνασσού έχει μεταφερθεί πρόσφατα προφυλακισμένος κρατούμενος ο οποίος βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι με ακρωτηριασμένο το ένα πόδι ενώ εκτός των άλλων είναι και διαβητικός.

Σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς, ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στις φυλακές της Αλικαρνασσού αλλά σε κάποιο νοσοκομείο φυλακών. Την ίδια ώρα ο υπερπληθυσμός στο σωφρονιστικό κατάστημα προκαλεί και εντάσεις με τα περιστατικά βίας ανάμεσα στους κρατούμενους να είναι αρκετά συχνά.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!