Κυρίες και Κύριοι η ”Ντίβα” Σοφία Βέμπο έκανε πρεμιέρα
Η γυναίκα «θρύλος» ξαναγεννιέται Μέσα από μια παράσταση που πραγματικά συγκινεί.
Η Σοφία Βέμπο «ζωντανεύει» επί σκηνής.
Η γυναίκα «θρύλος» ξαναγεννιέται Μέσα από μια παράσταση που πραγματικά συγκινεί. Είναι μια Αληθινή ιστορία που σε ανατριχιάζει με την εκπληκτική ερμηνεία της Γεωργίας Ζώη.
Ήταν όλοι εκεί. Σε μια Πρεμιέρα που ακτινοβολούσε λάμψη ενέργεια και πάθος !!!
Αυτή η παράσταση δίνει υποσχέσεις που κρατάει σε όλα. Συγκίνηση, ρίγος, ερμηνεία και μια ζωή πολυτάραχη που απλά την βιώνεις ακούγοντας την να την διηγείται.
Την φωνή της και τα τραγούδια της τα γνωρίζουν πολλοί. Την ζωή της ελάχιστοι.
Με αυτές τις δύο φράσεις, η Σοφία Βέμπο αρχίζει να εξιστορεί την αυτοβιογραφία της σε έναν ταπεινό και νέο δημοσιογράφο ο οποίος πραγματικά είναι πολύ καλός στον ρόλο του.
Κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, δυναμική, ακούραστη, με πείσμα, με φιλοδοξίες και όνειρα, μια ντίβα που λατρεύτηκε, μια γυναίκα που μίλησε στις καρδιές με την φωνή της, που αγάπησε παράφορα, αγαπήθηκε, διώχθηκε, τιμήθηκε και αναπαύτηκε με δόξα και τιμή.
Κυρίες και κύριοι η «Τραγουδίστρια της Νίκης» Σοφία Βέμπο.
Η ίδια λεει πως είναι μια απλή ζωή.. Τα χρόνια που πέρασαν η ερωτική ζωή ο Μίμης της και πολλά άλλα σε μια παράσταση που πραγματικά θα σας άφησε να νιώσετε αυτό που ήταν η Σοφία
Η Σοφία της Ελλάδας της δικιάς μας Ελλάδας !!
Στην παράσταση βλέπουμε τη Βέμπο μέσα από την τελευταία της συνέντευξη να αναπολεί διάφορα γεγονότα από τη ζωή της, ευχάριστα ή δυσάρεστα που όμως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της. Με μεγάλη συγκίνηση γυρνάει πίσω στο χρόνο και θυμάται παραστάσεις, πρόσωπα, ερωτικές σχέσεις αλλά και ιστορικά γεγονότα και τραγουδά τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.
Η Σοφία Βέμπο γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1910. Υπήρξε κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια και ηθοποιός με καλλιτεχνική πορεία που εκτείνεται από το Μεσοπόλεμο μέχρι τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια και τη δεκαετία του Το 1950 Χαρακτηρίστηκε “Τραγουδίστρια της Νίκης” εξαιτίας των εθνικών τραγουδιών που ερμήνευσε κατά τη διάρκεια του Ελληνο Ιταλικού πολέμου του `40.
Η ζωή της Σοφίας Βέμπο ξετυλίγεται στην παράσταση μέσα από τη ματιά του Μενέλαου Τζαβέλλα, ο οποίος σκηνοθετεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς τη ζωή της γνωστής τραγουδίστριας σαράντα χρόνια μετά το θάνατο της και ο οποίος με τις δουλειές του αποδεικνύει πως αυτός που αγαπάει ότι κάνει μπορεί και το κάνει καλά.
Τα κείμενα είναι της Τάνια Χαροκόπου η οποία με το εξαιρετικό της ταλέντο όταν γράφει μας μεταφέρει απλά και κατανοητά όλο αυτό που βλέπουμε.
Πρωταγωνιστές η απίθανη και μοναδική ερμηνεύτρια επί σκηνής Γεωργία Ζώη, ο ταπεινός δημοσιογράφος και εξαιρετικός ταλαντούχος ηθοποιός Ηλίας Μιχαήλ και φυσικά τον απίστευτο Σπύρο Νίκα στο ακορντεόν.
Η τραγουδίστρια της Νίκης
Με την κήρυξη του πολέμου, το 1940 ανέλαβε την εμψύχωση των Ελλήνων στρατιωτών στο μέτωπο, ενώ πρωταγωνίστησε σε επιθεωρήσεις που προσάρμοζαν το θέμα τους στην πολεμική επικαιρότητα.
Όταν τα ναζιστικά στρατεύματα εισήλθαν στην Αθήνα φυγαδεύτηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού στη Μέση Ανατολή. Παρέμεινε εκεί σχεδόν τρεισήμισι χρόνια (1942-1946).
Τραγουδούσε για να ψυχαγωγήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, συγκροτούσε θιάσους, ανέβαζε επιθεωρήσεις, έδινε ρεσιτάλ. Στη Μέση Ανατολή είπε σπουδαία τραγούδια, όπως «Αθήνα και πάλι Αθήνα», «Ραντεβού στην Αθήνα», «Αγάπη μου η ώρα φθάνει», «Για σένα τραγουδώ», «Καινούργια ζωή», «Λόντρα, Παρίσι», «Πότε», «Πάντα μαζί», «Σβήσε το φως», «Τι κι αν χαθείς»…
Με την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία το Συμμαχικό Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής τής διέθεσε πολεμικό αεροσκάφος για να γυρίσει στην Ελλάδα. Η ζωή της δεν κινδύνευε πια
Στη Μουσική Σκηνή Αθηναΐς….
Παραγωγη _Texnis Οργάνωση Θεάματος _
Ένα έργο της Tania Harokopou σε σκηνοθεσία τουΜενελαος Τζαβελλας.
Με τους Georgia Zoi και Ηλίας Μιχαήλ.Καλλιτεχνική επιμέλεια Ανθη Πετρουλακη.
Δημόσιες σχέσεις Aliki Danali,μουσική επιμέλεια Christos Dimas και στο ακορντεόν ο Σπύρος Νίκας.
Σας περιμένουμε φυσικά την Παρασκευή στις 20:30 και το Σάββατο στις 19:00 στον Athinais Cultural Center!!!
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΓΚΟΠΟΥΛΟΥ
Για το www.bizznews.gr
Ρεπορτάζ Κείμενα – Άννα Τσιάλτα