Λασίθι: «Τραγουδούσαν και ξαφνικά τον είδα να πέφτει στο έδαφος» – Νέα μαρτυρία για την τραγωδία με τον νεκρό 32χρονο από μπαλωθιά


Την προσεχή Δευτέρα (8/7) απολογείται ο 36χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 32χρονου στο Οροπέδιο Καθαρού στο Λασίθι, έπειτα από άσκοπους πυροβολισμούς, στη διάρκεια εκδήλωσης για το κούρεμα προβάτων (κουρές).

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η νέα τραγωδία στην Κρήτη, ρίχνει μία αυτόπτης μάρτυρας η οποία περιέγραψε στην κατάθεσή της τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Καθαρό. «Ήταν αγαπημένοι, τραγουδούσαν και πέρναγαν καλά. Αλλά εκεί προσπαθούσαν να κόψουν ένα σπάγκο με το πιστόλι και ρίχνανε μπαλοθιές στον αέρα. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν έγινε κάτι εσκεμμένα» υποστηρίζει η γυναίκα στην κατάθεσή της, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Πρόκειται για την οδηγό του αγροτικού, που μετέφερε στην καρότσα τον άτυχο Γιώργο Νταγιάκο προκειμένου να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα, η μάρτυρας έδωσε κατάθεση στην Ασφάλεια Αγίου Νικολάου τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 4ης, περιγράφοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν το μοιραίο απόγευμα.

«Ο Νταγιάκος πριν σκοτωθεί πήγε τουαλέτα, πίσω από το σπίτι. Όπως ερχότανε, τον βλέπω να πέφτει. Τρέχω και βλέπω το παιδί να έχει πέσει ξάπλα στο έδαφος. Εγώ νόμιζα ότι έπεσε επειδή ήταν πιωμένος. Από το στόμα του έβγαινε άσπρο υγρό. Τον σήκωσα στο πλάι, γιατί νόμιζα ότι θα έκανε εμετό και όπως τον σήκωσα είδα αίμα στο χέρι μου. Φώναξα “βοήθεια, σταματήστε, τρέχει αίμα. Έχει χτυπηθεί”. Ήρθαν όλοι μαζί και τον βάλαμε πάνω στην καρότσα. Η κόρη μου πήρε το ΕΚΑΒ. Την ώρα που τον σηκώσαμε δεν είχε πολύ αίμα. Το αίμα το έβγαλε πάνω στο φορτηγό. Είχε γεμίσει η καρότσα αίμα», περιγράφει χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Σύμφωνα με την μάρτυρα, ο 32χρονος μπατζανάκης πυροβολούσε με το χέρι προς τα πάνω. Είχε παίξει ήδη τρεις-τέσσερις φορές. «Νομίζω καθότανε, τράβηξε το πιστόλι του με το ένα χέρι, σηκώθηκε όρθιος και έριχνε με το χέρι πάνω».

Η ίδια περιγράφει ότι μόλις αντιλήφθηκε τι έγινε, ο 32χρονος άρχισε να τραβάει τα μαλλιά του, φώναζε και ούρλιαζε. «Ήταν συγγενείς. Έχουν παντρευτεί δύο αδερφές και είχαν πολύ καλές σχέσεις. Σχεδόν κάθε μέρα ήταν μαζί και τρώγαμε και πίνανε μαζί».

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!