Λαύριο: Βίντεο ντοκουμέντο από την κινηματογραφική ληστεία σε χρηματαποστολή – Αυτό είναι το αυτοκίνητο των δραστών


Κινηματογραφική ληστεία σε χρηματαποστολή πραγματοποίησαν τέσσερις άγνωστοι δράστες το μεσημέρι της Πέμπτης (26/9) στο Λαύριο.

Οι ληστές είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορούσαν ολόσωμες λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες, και ήταν ένοπλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες έσκασαν τα λάστιχα και έριξαν μπογιά στο παρμπρίζ του οχήματος της χρηματαποστολής, και στην συνέχεια απείλησαν τους υπαλλήλους με καλάσνικοφ.

Οι δράστες «εγκλώβισαν» το όχημα της χρηματαποστολής με άλλο αυτοκίνητο, που πάρκαραν ακριβώς από πίσω ώστε το πρώτο να μην μπορεί να κάνει όπισθεν.

Ο ένας υπάλληλος της χρηματαποστολής μπήκε σε σούπερ μάρκετ να πάρει χρήματα, ενώ ο δεύτερος παρέμεινε σε αυτό. Τότε, σύμφωνα με τον Γιώργο Καλλιακμάνη, ο ένας δράστης έσκασε τα λάστιχα του οχήματος της χρηματαποστολής με αιχμηρό αντικείμενο και ο δεύτερος έβαλε μία συσκευή που προσομοίαζε με εκρηκτικό μηχανισμό στο παρμπρίζ, ώστε να εκφοβίσει τον οδηγό. Στη συνέχεια, μάλιστα, έριξε μπογιά στο παρμπρίζ και απείλησε με καλάσνικοφ τον οδηγό για να ανοίξει την πόρτα του οχήματος.

Οι δράστες ανενόχλητοι άρπαξαν μέσα από το όχημα 15 σάκους γεμάτους χρήματα, με το ποσό να ανέρχεται πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ.

Αστυνομικοί βρέθηκαν άμεσα στο σημείο, ενώ δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην είσοδο του καταστήματος παιχνιδιών δεν υπάρχουν κάμερες, αλλά ούτε και άνδρες ασφαλείας.

Σε σοκ ο οδηγός

Ο οδηγός του οχήματος της χρηματαποστολής μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ αναμένεται να δώσει κατάθεση στις Αρχές για το περιστατικό.

Λαύριο ληστεία χρηματαποστολή

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει το αυτοκίνητο των δραστών

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει βίντεο από κάμερες ασφαλείας, όπου πιθανόν έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών και το δρομολόγιο διαφυγής τους.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το MEGA, έχει καταγραφεί ένα πράσινο αυτοκίνητο, το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν από το σημείο της ληστείας.

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!