ΠΡΟΤΑΣΗ | Μακαρονάδα με ντοματίνια και σκόρδο
Λαχταριστό πιάτο για το μεσημεριανό σας
Υλικά για 4-6 άτομα
- 400 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι
- 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 λεμόνια (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους)
- ½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό
- 3 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- αλάτι
Εκτέλεση
- Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, προσθέτουμε μια κουταλιά κοφτή αλάτι, ανοίγουμε τη θερμοκρασία στην υψηλότερη ένταση και περιμένουμε να βράσει το νερό.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι και τα ανακατεύουμε μερικές φορές με ένα πιρούνι για να μην κολλήσουν.
- Τα αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα σουρώνουμε. Αφού τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει ένα ελαφρά καφετί χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέσα στο βούτυρο για μισό λεπτό.
- Ρίχνουμε το μείγμα αυτό, με το βούτυρο και το σκόρδο στα μακαρόνια και αφού προσθέσουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιών, το μαϊντανό, το βασιλικό και τα ντοματίνια, ανακατεύουμε καλά.
- Τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.