Το MAKEDONIA PALACE αλλάζει ριζικά

Στα 12,4 εκ. ευρώ το ύψος της συνολικής επένδυσης


Το πρώτο πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισης στην ιστορία του MAKEDONIA PALACE παρουσιάστηκε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του εμβληματικού ξενοδοχείου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Η συνολική επένδυση του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα 12.400.000€, καθιστώντας το έργο αυτό ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανακαίνισης ξενοδοχείου που έχει υλοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Η ανακαίνιση θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017, ενώ το ξενοδοχείο θα λειτουργεί κανονικά έως το τέλος του 2016.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της η Managing Director του MAKEDONIAPALACE, Maria Goncharova, δήλωσε: «Μετά από έντονη προσπάθεια, καταφέραμε να φτάσουμε πλέον σε ετήσια πληρότητα άνω του 70%. Το έργο της ανακαίνισης του MAKEDONIAPALACE αποτελεί για μας την υλοποίηση ενός οράματος. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της ανακαίνισης θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017. Ο προϋπολογισμός του υπολογίζεται στα 12,4 εκατ. ευρώ».

image

«Στόχος μας είναι το REMAKEPROJECT να μετατρέψει το MAKEDONIAPALACE σε σημείο αναφοράς στο χώρο του, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, δημιουργώντας ένα πολλαπλών εμπειριών σύγχρονο ξενοδοχείο» συμπλήρωσε η κυρία Goncharova.

Η φημισμένη αρχιτέκτονας Μαρία Κατσαρού-Βαφειάδη, επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που επιμελείται την ανακαίνιση του ξενοδοχείου, επεσήμανε ότι το MAKEDONIA PALACE είναι βασικά ένα ξενοδοχείο πόλεως, το οποίο, όμως, λόγω της θέσης του στην παραλία, προσφέρεται και για διακοπές, ενώ, παράλληλα, είναι το σημαντικότερο ξενοδοχείο συνεδριακού τουρισμού στην πόλη.

«Στο εσωτερικό του κτιρίου προχωρούμε σε θεαματικές αλλαγές, που κινούνται σε δύο άξονες: τη λειτουργικότητα και την αρμονία του χώρου» επεσήμανε η κυρία Βαφειάδη και συνέχισε, λέγοντας: «Η πλέον αισθητική αλλαγή θα γίνει στον χώρο της ρεσεψιόν, η οποία μετακινείται κεντρικά στον άξονα της θάλασσας, έχοντας απευθείας οπτική επαφή με την παραλία και τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου. Στην καινούργια ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, κυριαρχούν λιτές, αλλά και μοντέρνες γραμμές, που βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με την αρχιτεκτονική του κτιρίου.

image

Δεύτερη θεαματική αλλαγή θα είναι η μετακίνηση του μπαρ προς την παραλία, και η δημιουργία ενός νέου χώρου με εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα και τον Λευκό Πύργο. Όλοι οι χώροι υποδοχής και εστίασης του ξενοδοχείου έχουν, πλέον, ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα, προνόμιο που δεν υπήρχε παλιότερα.

Παράλληλα, δημιουργούνται:

• destination spa της τάξης των 450 τετραγωνικών μέτρων (στην παλιά θέση του μπαρ)
• αναβαθμισμένη αίθουσα συνεδρίων

Στο βίντεο που ακολουθεί μιλούν για το ιστορικό ξενοδοχείο μιλούν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!