Με άρωμα Ελλάδας και λάμψη Μαντόνα!

Τι κοινό έχουν η Μαντόνα, ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Γιώργος Λάνθιμος;


Τι κοινό έχουν η Μαντόνα, ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Γιώργος Λάνθιμος;

Τι κοινό έχουν η Μαντόνα, ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Γιώργος Λάνθιμος;

Τι κοινό έχουν η Μαντόνα, ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Γιώργος Λάνθιμος;

Και οι τέσσερις θα συναντηθούν στη Βενετία στο πλαίσιο του 68ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου! Τη μάχη για τον Χρυσό Λέοντα θα δώσουν αρκετές αξιόλογες ταινίες, ενώ στο φεστιβάλ συμμετέχει και η νέα ταινία «Αλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, σκηνοθέτη του «Κυνόδοντα».
Εκτός συναγωνισμού προβάλλεται η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα της Μαντόνα, η οποία αναμένεται να κλέψει λίγη από τη δόξα τον υπόλοιπων αστέρων πάνω στο κόκκινο χαλί!
Συνολικά, είκοσι μία ταινίες θα ανταγωνιστούν για τον Χρυσό Λέοντα, που είναι και το μεγάλο βραβείο. Η νέα ταινία όπου πρωταγωνιστεί και την οποία σκηνοθετεί ο Τζορτζ Κλούνεϊ με τίτλο «The Ides of March» ανοίγει την αυλαία του φεστιβάλ στις 31 Αυγούστου και τελειώνει στις 10 Σεπτεμβρίου με την προβολή της ταινίας «Damsels in Distress» του Γουίτ Στίλμαν.
Από τα φαβορί για τον Χρυσό Λέοντα θεωρείται το «Carnage» του Ρομάν Πολάνσκι, με πρωταγωνιστές τις Κέιτ Γουίνσλετ και Τζόντι Φόστερ. Η ταινία είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο της Γιασμίνα Ρεζά «Ο θεός της σφαγής». Το «Tinker, tailor, soldier, spy» του Τόμας Αλφρεντσον περιλαμβάνεται επίσης στα φαβορί, όπως και το «A dangerous method» του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ και πρωταγωνιστές τους Βίγκο Μόρτενσεν και Κίρα Νάιτλι.
Εκτός συναγωνισμού προβάλλεται το θρίλερ του Στίβεν Σόντεμπεργκ «Contagion» με ένα καστ αστέρων όπως ο Ματ Ντέιμον, η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Μαριόν Κοτιγιάρ, η Κέιτ Γουίνσλετ και ο Τζουντ Λο! Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής τέθηκε ο σκηνοθέτης Τζέιμς Αρονόφσκι, κάτοχος Χρυσού Λέοντα το 2008 για την ταινία «Ο παλαιστής» και σκηνοθέτης του «Μαύρου Κύκνου» με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν, που έλαμψε στα περσινά βραβεία Οσκαρ.
Η ταινία “W.E.” της Μαντόνα είναι εκτός συναγωνισμού, αλλά υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τη δεύτερη σκηνοθετική προσπάθεια της βασίλισσας της ποπ. Η ταινία περιγράφει σε παράλληλη δράση την ιστορία αγάπης μιας παντρεμένης γυναίκας με ένα Ρώσο φρουρό ασφαλείας και τη γνωστή ιστορία της Γουόλις Σίμπσον με τον Εδουάρδο Η’, ο οποίος παραιτήθηκε των δικαιωμάτων του τού θρόνου για να παντρευτεί τη γυναίκα που αγαπούσε, προκαλώντας αντιδράσεις στη συντηρητική Βρετανία.
Με νωπές τις μνήμες των κακών κριτικών που απέσπασε για τις τελευταίες ερμηνείες της, η Μαντόνα ευελπιστεί πως θα καταφέρει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Η προβολή της ταινίας στη χώρα μας υπολογίζεται για τον Δεκέμβριο.
Al_Pacino
Ειδικό βραβείο στον Πατσίνο
Τιμητική διάκριση για τον Αλ Πατσίνο, με τον σπουδαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη να παραλαμβάνει το βραβείο «Δόξα στον Κινηματογραφιστή» στις 4 Σεπτεμβρίου. Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στον κινηματογραφιστή που έχει αφήσει το σημάδι του στον σύγχρονο κινηματογράφο και αναμφισβήτητα ο Αλ Πατσίνο είναι ένας από αυτούς.
Εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια, ο 71χρονος σήμερα Πατσίνο έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες που θεωρούνται κλασικές, όπως η τριλογία των «Νονών», ο «Σέρπικο», ο «Σημαδεμένος» και φυσικά το «Αρωμα γυναίκας» που του χάρισε το Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου το 1992. Μετά τη βράβευσή του, θα ακολουθήσει η εκτός συναγωνισμού πρεμιέρα της τρίτης σκηνοθετικής απόπειράς του «Αγρια Σαλώμη», με αναφορές στο θεατρικό έργο «Σαλώμη» του Οσκαρ Ουάιλντ. Μικρό ρόλο στην ταινία έχει και η Ελληνίδα Ελενα Χαρμπίλα, τραγουδίστρια του ποπ συγκροτήματος Kid Moxie, την οποία γνώρισε ο Αμερικανός ηθοποιός όταν η «Αγρια Σαλώμη» ανέβηκε στο θέατρο.
034B8F54E7D4A1A2EF0465B1AE092019
Από τον «Κυνόδοντα», στις «Αλπεις»
Το φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας έχει και άρωμα Ελλάδας, κάτι που πιστοποιεί την άνοδο του ελληνικού κινηματογράφου τα τελευταία χρόνια. Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με την ταινία «Αλπεις» τρία χρόνια μετά τον «Κυνόδοντα» και την περσινή του υποψηφιότητα για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
Οπως και στον «Κυνόδοντα» έτσι και τώρα, το σενάριο έχει την υπογραφή του Γιώργου Λάνθιμου και του Ευθύμη Φιλίππου. Πρωταγωνιστεί η Αγγελική Παπούλια (μία εκ των αδελφών του «Κυνόδοντα»), ο Αρης Σερβετάλης και η Αριάν Λαμπέντ (με ρόλο στο «Attenberg»).
Μια νοσοκόμα, ένας προπονητής, μια γυμνάστρια και ένας οδηγός ασθενοφόρου δημιουργούν μια εταιρεία που αντικαθιστά νεκρά πρόσωπα και ονομάζεται «Αλπεις».
Εναντι χρηματικής αμοιβής, υποδύονται ανθρώπους που έχουν πρόσφατα πεθάνει προκειμένου να απαλύνουν με αυτόν τον τρόπο τη θλίψη και το πένθος των συγγενών τους. Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στην Ελλάδα στις 27 Οκτωβρίου.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!