Μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Ιεράπετρα

Για ποιον λόγο;


Για ποιον λόγο;

Για ποιον λόγο;

Για ποιον λόγο;

 

Πάνω από 7 χιλιάδες κόσμου υπολογίζεται ότι ήταν οι πολίτες που κατέκλεισαν την πλατεία Δημαρχείου στην Ιεράπετρα το βράδυ της Παρασκευής. 

Οι εικόνες που καταγράφηκαν με τον κόσμο από την πόλη και τα χωριά, άνθρωποι κάθε ηλικίας, ανάπηροι σε ειδικά αμαξίδια και αλλοδαποί, κρατώντας στο χέρι τη λαμπάδα ή ένα φαναράκι, ήταν πρωτοφανείς. 

Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική και πολλοί ανέφερα ότι τους θύμισε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Συνάμα όμως, ήταν αγωνιστική, διεκδικητική αλλά και αρκετά φορτισμένη, αφού στα πρόσωπα όλων φωτογραφιζόταν ο θυμός αλλά και η αγωνία για την επόμενη μέρα που θα πρέπει στην Ιεράπετρα να επιστραφούν ότι της έχουν πάρει.

Τίποτα δε θύμιζε ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ήταν ένα βραδινό συλλαλητήριο μαζί με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που την πρωτοβουλία είχε πάρει η δημοτική κοινότητα Ιεράπετρας μια εβδομάδα πριν και συνέδραμαν για την υλοποίησή του ο Δήμος με όλους τους φορείς.

Αν και το ραντεβού ήταν στις 20:30 ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από πολύ νωρίτερα, ανάβοντας τις δάδες και τις λαμπάδες περιμένοντας να ξεκινήσει η πορεία. Εκείνο που ξεχώρισε στη βραδιά, ήταν ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία ομιλία από κανένα αιρετό ή εκπρόσωπο φορέα, κάτι που σχολιάστηκε θετικά, παρά μόνο δόθηκε στις 21:05 ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί η εκκίνηση, από μέλος της δημοτικής κοινότητας. 

 

Η πορεία στο κέντρο της πόλης διήρκεσε περίπου 50 λεπτά και έγινε επιστροφή ξανά στην πλατεία Δημαρχείου, που εκεί όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για το πρωί της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί για νέο δυναμικό συλλαλητήριο.

Χαρακτηριστικά ήταν τα συνθήματα των φοιτητών του ΤΕΙ της πόλης, λέγοντας πως δε θέλουν να φύγουν από την Ιεράπετρα να πάνε σε άλλη πόλη να σπουδάσουν αλλά και των εργαζομένων του Νοσοκομείου για τη διατήρηση του ως έχει και όχι να υποβαθμιστεί ή να κλείσει. 

Να σημειωθεί ότι από τα σημεία που πέρασε η “πομπή” των διαδηλωτών και υπήρχαν καταστήματα μαζικής εστίασης, επέλεξαν αν και βράδυ Παρασκευής να παραμείνουν κλειστά για συμπαράσταση στο μαζικό αγώνα που έχει ξεκινήσει.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!