Μέσα στον σύγχρονο Τιτανικό: νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του Costa Concordia

Costa Concordia: το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που ναυάγησε στις 12 Ιανουαρίου του 2013 λίγο έξω από το νησί Τζίλιο της Τοσκάνης. 32 άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους, ένας, ο Ράσελ Ρεμπέλο μέλος του πληρώματος, ακόμη αγνοείται αφού η σορός του δεν έχει βρεθεί.


 Κατεστραμμένοι διάδρομοι, σκουριασμένα καθίσματα και χαλασμένες ταπετσαρίες θυμίζουν την τραγωδία του Costa Concordia
Ανέπαφες οι αίθουσες του κρουαζιερόπλοιου που ναυάγησε έξω από το νησί Τζίλιο της Τσοκάνης
Ένα πιάνο σε μια από τις αίθουσες μοιάζει… καινούργιο
Χωρίς ζημιές τα σημεία που έμειναν έξω από το νερό
Σε εξέλιξη η ανέλκυση του πλοίου, ελπίδες πως θα βρεθεί το πτώμα του 33χρονου Ράσελ Ρεμπέλο που ακόμη αγνοείται

Costa Concordia: το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που ναυάγησε στις 12 Ιανουαρίου του 2013 λίγο έξω από το νησί Τζίλιο της Τοσκάνης. 32 άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους, ένας, ο Ράσελ Ρεμπέλο μέλος του πληρώματος, ακόμη αγνοείται αφού η σορός του δεν έχει βρεθεί.

Χθες άρχισε η επιχείρηση ανέλκυσης και ρυμούλκησης του κρουαζιερόπλοιου, που θα καταλήξει στη Γένοβα για να γίνει… παλιοσίδερα. Η επιχείρηση ανέλκυσής του είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στα χρονικά της ναυσιπλοΐας.
Τα καταστρώματα του Costa Concordia θα βγαίνουν σιγά σιγα στην επιφάνεια, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανέλκυσης και να ξεκινήσει η ρυμούλκηση.

Η Daily Mail δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες από το εσωτερικό του άλλοτε πολυτελέστατου και γεμάτου ζωή κρουαζιερόπλοιου με το καζίνο, το σπα, τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Οι αίθουσες που μετά την πρόσκρουση στα βράχια του νησιού Τζίλιο δεν βυθίστηκαν, παρέμειναν ανέπαφες. Ακόμη κι ένα πιάνο μοιάζει έτοιμο και σαν να περιμένει τον πιανίστα να του δώσει ζωή. 
Στις αίθουσες όμως που βυθίστηκαν, η καταστροφή είναι τεράστια. Οι κάποτε πολύχρωμες ταπετσαρίες δεν υπάρχουν πια. Τα σκαμπό στα μπαρ του πλοίου είναι σκουριασμένα… Εικόνες που μόνο σφίξιμο στο στομάχι προκαλούν. 

Ελπίζουν να βρουν τον Ράσελ

Ο 33χρονος Ράσελ Ρεμπέλο ήταν σερβιτόρος στο Costa Concordia. Η τελευταία φορά που τον είδε κάποιος ήταν ενώ το πλοίο είχε προσκρούσει στα βράχια του Τζίλιο κι εκείνος βοηθούσε επιβάτες να μπουν στις σωσίβιες λέμβους και να σωθούν. 

Ο Ινδός άνδρας, δυστυχώς, δεν ήταν από εκείνος που κατάφεραν να φύγουν ζωντανοί από το Costa Concordia. Είναι ο μοναδικός από τους νεκρούς της τραγωδίας του Τζίλιο η σορός του οποίου δεν έχει βρεθεί. 
Η ανέλκυση του πλοίου γεννά ελπίδες ότι η οικογένειά του θα καταφέρει να θάψει τον άνθρωπό της όμως πρέπει και το πτώμα του θα βρεθεί. 
Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας αλλά θα χρειαστεί καιρός για να ολοκληρωθεί και να ρυμουλκηθεί το κουφάρι του άλλοτε πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου στη Γένοβα για να γίνει παλιοσίδερα. 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!