Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στα διυλιστήρια – Ολονύκτια μάχη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις


Σε διαρκή επιφυλακή παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή των διυλιστηρίων της Motor Oil, όπου ξέσπασε πυρκαγιά το απόγευμα της Τρίτης (17/09).

Στο σημείο βρίσκονται 60 πυροσβέστες με 25 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ η κατάσταση παρουσιάζει σημάδια ύφεσης. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, καθώς οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, σε συνεργασία με την πυροσβεστική ομάδα των διυλιστηρίων, κατάφεραν να την περιορίσουν στο σημείο όπου εκδηλώθηκε αρχικά, χωρίς να υπάρχει άμεσος κίνδυνος εξάπλωσής της σε παρακείμενες δεξαμενές. Τα συστήματα ψύξης των εγκαταστάσεων ενεργοποιήθηκαν αμέσως, προσφέροντας σημαντική συνδρομή στην επιχείρηση.

Ωστόσο, εξαιτίας της φύσης των υλικών που εμπλέκονται, τα οποία είναι εξαιρετικά εύφλεκτα, οι αρχές δεν επιτρέπουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Οι προσπάθειες κατάσβεσης αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετές ώρες, προκειμένου να κατασβεστεί κάθε υπόλειμμα φωτιάς και να εξαλειφθεί πλήρως ο κίνδυνος αναζωπύρωσης ή επέκτασης της πυρκαγιάς.

Τρεις τραυματίες – Η ανακοίνωση της Motor Oil

Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά από την πυρκαγιά στο διυλιστήριο της Motor Oil, σύμφωνα με αποψινή ενημέρωση από την εταιρεία

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εταιρεία:

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».


Μήνυμα από το 112

Σημειώνεται πως, νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης, εστάλη μήνυμα από το 112 το οποίο ανέφερε: «Απομακρυνθείτε από την περιοχή».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!