Μυρτώ Αλικάκη για Πέτρο Λαγούτη: «Η ζωή δίπλα σε ένα εθισμένο άτομο είναι εξαιρετική δύσκολη»


Με αφορμή την έναρξη της πανελλαδικής περιοδείας της παράστασης «Κατά φαντασίαν ασθενής», η Μυρτώ Αλικάκη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Hello, καλύπτοντας πληθώρα θεμάτων.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε με αυτοκριτική διάθεση στην υποστήριξη που παρείχε στον πρώην σύζυγό της, Πέτρο Λαγούτη, κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον εθισμό στον τζόγο, καθώς και στις περιόδους που δεν έθεσε την προσωπική της ζωή ως προτεραιότητα.

Ο πρώην σύζυγός σου, Πέτρος Λαγούτης έχει μιλήσει ανοιχτά για την περιπέτεια με τον εθισμό του στον τζόγο. Ποια ήταν η δική σου προσέγγιση;

Η ζωή δίπλα σε έναν εθισμένο άτομο είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο συνεξαρτημένος αναγκαστικά βιώνει τη δική του κρίση. Έχω κάνει αυτοκριτική και παραδέχομαι ότι τα πρώτα χρόνια, λόγω αδυναμίας, φόβου και άγνοιας, δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία σε πολλά πράγματα και αργότερα δεν είχα το σθένος να κάνω όσα χρειάζονται για να στηρίξω έναν εθισμένο σύντροφο.

Αυτό οδήγησε σε εξάντληση και αδυναμία να συνεχίσω. Ωστόσο, μετά το διαζύγιο, όταν ο Πέτρος αποφάσισε να ξεκινήσει ουσιαστική θεραπεία, ήμουν δίπλα του όπως έπρεπε. Αυτή η περίοδος μας έφερε ξανά κοντά, αναζωπυρώνοντας την ανθρώπινη και ουσιαστική σχέση μας, παρά το γεγονός ότι ήμασταν χωρισμένοι για χρόνια.

Πόσο χρόνο χρειάστηκε για να φροντίσεις την προσωπική σου ζωή;

Υπήρξαν πολλές περίοδοι που η προσωπική μου ζωή δεν ήταν προτεραιότητα. Είμαι στωική σχετικά με αυτό. Αν και δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω ζήσει τη ζωή μου μετά το διαζύγιο, ο ελεύθερος χρόνος μου ήταν πάντα σε δεύτερη μοίρα, ποτέ εις βάρος των βασικών μου προτεραιοτήτων.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!