Μυθοπλασία 2024-2025: Όλες οι σειρές εποχής που θα μας μαγέψουν!


Η ελληνική μυθοπλασία αναμένεται να κατακτήσει την πρώτη θέση στις καρδιές των τηλεθεατών, μέσα από σειρές εποχής, που έρχονται τη σεζόν 2024 – 2025. Ανάμεσα στις ιστορίες δράσης, έρωτα και μυστηρίου, έρχονται και εικόνες που θα μας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή, που θα θέλαμε να βιώσουμε, αλλά δεν προλάβαμε.

Ο αναλυτικός οδηγός των σειρών εποχής της νέας σεζόν

Η Μάγισσα-Φλεγόμενη Καρδιά – ΑΝΤ1:

Συνταγή που πετυχαίνει δεν χάνεται. Ο πρώτος κύκλος της Μάγισσας μας καθήλωσε και από τον Οκτώβριο αναμένεται να απολαύσουμε και τον δεύτερο στον ΑΝΤ1. Μία σειρά εποχής γεμάτη ανατροπές και φαντασμαγορικά εφέ

Ο νέος κύκλος θα ξεκινήσει με τον γιο της Θεοφανώς σε μεγάλη ηλικία, στις αρχές του 20ού αιώνα να ψάχνει απαντήσεις στο πως κληρονόμησε το “καταραμένο” χάρισμα του και μέσω της αναζήτησης αυτής θα μεταφερθούμε στο 18ο αιώνα στην ενετοκρατούμενη Μάνη, όπου εκεί θα εμφανιστεί Μαρία Κίτσου ως μάγισσα.

Grand Hotel – ANT1:

Κηφισιά 1928. Ο μίτος της ιστορίας με επίκεντρο ένα πολυτελές ξενοδοχείο αρχίζει να ξετυλίγεται όταν ένας νεαρός καταφθάνει σε αυτό αναζητώντας τα ίχνη της αδελφής του, η οποία εργαζόταν εκεί. Από έναν συνάδελφό της πληροφορείται ότι την απέλυσαν λόγω κλοπής. Ομως, εκείνος δεν πείθεται. Καθώς υποψιάζεται ότι πρόκειται για πλεκτάνη εις βάρος της, είναι αποφασισμένος να μάθει την αλήθεια. Η υπόθεση της εξαφάνισης μετασχηματίζεται σε υπόθεση δολοφονίας. Ο αδελφός του θύματος κάνει σκοπό της ζωής του τον εντοπισμό του δράστη.

Βάζοντας σε κίνδυνο τον ίδιο του τον εαυτό, θα κινηθεί ανάμεσα στις κουζίνες και τις κάμαρες των υπαλλήλων με την ίδια άνεση που θα κινηθεί και ανάμεσα στις μεγάλες αίθουσες και τις πολυτελείς σουίτες των επισκεπτών. Ο νεαρός άντρας θα ξεσκεπάσει μυστικά και θα ανοίξει πόρτες που θα έπρεπε να μείνουν για πάντα κλειστές. Μόνη σύμμαχός του θα γίνει στην πορεία η κόρη της ιδιοκτήτριας, μια γοητευτική γυναίκα με ανεξάρτητο πνεύμα, πρόσφατα αρραβωνιασμένη με τον οικονομικό διευθυντή κατόπιν των πιέσεων της μητέρας της, την οποία ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Οταν εκείνη ανακαλύψει την πραγματική ταυτότητά του, θα δεχτεί να τον βοηθήσει. Παράλληλα, την υπόθεση προσπαθεί να ερευνήσει κι ένας αστυνομικός σε δυσμένεια.

Η Παραλία 2 – EΡΤ1:

Νέα μυστικά που κρύβονται στα άδυτα των Ματάλων θα αποκαλυφθούν στα νέα επεισόδια που θα δούμε στον δεύτερο κύκλο της σειράς της ΕΡΤ1, “Η Παραλία” ενώ μια παλιά βεντέτα θα ξαναζωντανέψει και μαζί της πολλές ίντριγκες.

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς θα μας μεταφέρει στην Κρήτη του 1975, ενώ νέοι ήρωες έρχονται και, μαζί με αυτούς που ήδη έχουμε αγαπήσει, υπόσχονται μια συναρπαστική ιστορία.

Ηλέκτρα 2 – ΕΡΤ1:

Το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», βασισμένο σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία της Βίκυ Μανώλη και σενάριο των Μαντώς Αρβανίτη και Θωμά Τσαμπάνη, επιστρέφει τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ1 με δεύτερο κύκλο, καινούργια επεισόδια γεμάτα ανατροπές, ανομολόγητους έρωτες και σκοτεινά μυστικά που έρχονται στο φως.

Δεκαετία του 1970.Το σκληρό φως του ήλιου φωτίζει το μικρό νησί της Αρσινόης. Ένοχα μυστικά, προδοσίες, εγκλήματα, έρχονται στο φως. Ο καθρέφτης γυρνάει ανάποδα. Ο Σωτήρης, προδομένος από γυναίκα, πατέρα κι αδερφό, θα γίνει από θύμα θύτης. Οι επιλογές του σε αυτό το ταξίδι εκδίκησης θα τον οδηγήσουν στο μοιραίο τέλος. Ο Νικόλας, σ’ ένα ειρωνικό γύρισμα της μοίρας, θα γίνει από θύτης θύμα μιας αδίστακτης γυναίκας.

Oι Αθώοι – MEGA:

Πρόκειται για μια σειρά εποχής υψηλών προδιαγραφών, που αναμένεται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το 2025 και φέρει τις υπογραφές δύο ξεχωριστών δημιουργών,  του Νίκου Κουτελιδάκη (σκηνοθεσία)  και  της Ελένης Ζιώγα (σενάριο-μεταφορά), οι οποίοι άντλησαν την έμπνευσή τους από  το κλασικό αριστούργημα του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη  Κωνσταντίνου Θεοτόκη, «Κατάδικος».

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα φτωχικό αγροτικό χωριό της Βόρειας Κέρκυρας, αλλά και στα άγρια τοπία της Ηπείρου.  Ο Γιάννος ή Τουρκόγιαννος (Κώστας Νικούλι), είναι ένα νόθο παιδί που προέκυψε από τον βιασμό της Αρβανίτισσας μάνας του (Αμαλία Καβάλη), από έναν Τούρκο ληστή. Μεγαλώνοντας, τόσο εκείνος, ο ταλαιπωρημένος από την υποτίμηση των χωριανών, όσο και ο άσπονδος φίλος του  Πέτρος (Γιάννης Νιάρρος) – ένας αντιφατικός χαρακτήρας με έντονες θετικές και αρνητικές πλευρές- είναι  ερωτευμένοι με την παιδική τους φίλη, Μαργαρίτα (Χριστίνα Χειλά Φαμέλη), μια κοπέλα με δυνατή προσωπικότητα και ιδιαίτερη, για την εποχή της,  αίσθηση της ανεξαρτησίας.

Ωστόσο, η Μαργαρίτα, καθ’ υπόδειξη των γονιών της, (Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Στάμος) παντρεύεται κάποιον άλλον, τον ήπιο και έντιμο Γιώργη Αράθυμο (Κίμων Κουρής).  Κατά τη διάρκεια του γάμου της, όμως,  ερωτεύεται τον Πέτρο, ο οποίος παράλληλα διατηρεί  ερωτική σχέση με την φτωχή χήρα του χωριού Στεφανία (Λουκία Μιχαλοπούλου).

Όταν ο άντρας τής Μαργαρίτας θα βρεθεί δολοφονημένος, ο Γιάννος,  ύστερα από την επιβαρυντική μαρτυρία του Πέτρου, θα συλληφθεί και θα καταδικαστεί ως ένοχος. Ο ίδιος, όμως, αυτοθυσιαστικός εξαιτίας του έρωτά του με τη Μαργαρίτα,  δεν θα πάψει, μέσα στη φυλακή,  να  υποστηρίζει την αθωότητά του,  κάτι που κινητοποιεί εκείνη  να αναζητήσει τον πραγματικό ένοχο. Η αποκάλυψή του θα ανατρέψει τα πάντα…

«Άγιος Παϊσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» -MEGA:

Η δραματική σειρά θρησκευτικού περιεχομένου «Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό», αναμένεται να έρθει ξανά στο ΜEGA, με τον δεύτερο κύκλο επεισοδίων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σενάριο της σειράς υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας, τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης και η παραγωγή είναι της Green Olive Films. Αναμένουμε νεότερα σχετικά με το καστ και επίσημες ανακοινώσεις για την προβολή της σειράς στο ΜEGA, που αναμένεται να μας καθηλώσει.

H Mαρία που έγινε Κάλλας – ΕΡΤ1:

«Η Μαρία που έγινε Κάλλας», η νέα μίνι σειρά, σε σκηνοθεσία και σενάριο Όλγας Μαλέα, με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και συντελεστών, έρχεται τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ1.

Η κοινωνική βιογραφική σειρά 10 επεισοδίων καταγράφει τη μεταμόρφωση της νεαρής Μαρίας Κάλλας από ασχημόπαπο στη μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών, την περίοδο της Κατοχής, στην Αθήνα.

Η σειρά βασίζεται στη συλλογή πληροφοριών από το βιβλίο «Η άγνωστη Κάλλας» του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη.

17 Kλωστές – MEGA:

Tο MEGA αγόρασε τα δικαιώματα προβολής της νέας παραγωγής μυθοπλασίας της COSMOTE TV, «17 Κλωστές» που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Η σειρά 6 επεισοδίων, «17 Κλωστές», σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου – Κάτιας Κισσονέργη και σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια θα έρθει τη νέα τηλεοπτική σεζόν σε ελεύθερη συχνότητα, στο MEGA.

Η σειρά διαδραματίζεται στα έτη 1906-1909 στα Κύθηρα και εξιστορεί μία από τις μαζικότερες δολοφονίες που γνώρισε ποτέ η χώρα. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Αντώνης, ένας φιλήσυχος τσαγκάρης που υποδύεται ο Πάνος Βλάχος. Ο Αντώνης είναι ένα αγαπητό πρόσωπο μέχρι τη στιγμή που κατηγορείται ότι έκανε ανήθικες προτάσεις σε μια παντρεμένη πελάτισσά του.

Μετά από αυτό το περιστατικό, η τοπική κοινωνία τον εξωθεί σε φυγή. Μετακομίζει στον Πειραιά, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ορθοποδήσει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στη μεγαλούπολη, αφήνοντας τον Αντώνη οργισμένο και πικραμένο απέναντι στον κόσμο. Μην μπορώντας να διαχειριστεί τον θυμό του, αποφασίζει να επιστρέψει στα Κύθηρα και να πάρει εκδίκηση.

Άγιος Έρωτας – ΑLPHA:

«Άγιος Έρωτας», η νέα καθημερινή, δραματική σειρά εποχής που έρχεται στον Alpha και θα γίνει – μετά τον «Σασμό» – η νέα μας συνήθεια.

Μια δυνατή ιστορία αγάπης που θα καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό, και ένα all star cast που υπόσχεται δυνατές ερμηνείες.

Ένας νεαρός ιερέας και καθηγητής θεολογίας αναστατώνει μια μικρή πόλη με την άφιξή του. Εκτός από γοητεία, όμως, κρύβει και μυστικά. Κανείς δεν γνωρίζει ότι βρίσκεται εκεί διψώντας για εκδίκηση. Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, πόσο μάλλον ο ίδιος, ότι η νεαρή κόρη του ισχυρότερου άντρα της περιοχής θα αποδειχθεί για εκείνον η μεγαλύτερή του δοκιμασία.

Το σενάριο της νέας καθημερινής σειράς υπογράφουν οι Άγγελος Χασάπογλου και Στέλλα Βασιλαντωνάκη και τη σκηνοθεσία ο Σπύρος Μιχαλόπουλος. Πρωτότυπη μουσική για τη σειρά γράφει ο Στέφανος Κορκολής.

πηγή: youfly.gr

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!