Νέα εξέλιξη: Τα δεδομένα πτήσης εντόπισαν καπνό μέσα στο Airbus της EgyptAir

Η ανακοίνωση της Αιγύπτου για την τραγωδία: Βρήκαμε ανθρώπινα μέλη, η έρευνα συνεχίζεται


Τι τελευταίες στιγμές πριν η πτήση MS804 της EgyptAir βυθστεί στη θάλασσα της Μεσογείου στέλνοντας στον θάνατο 66 ανθρώπους, ο εξοπλισμός του Airbus A320 εντόπισε καπνό στη μύτη του αεροσκάφους.

Τα ίχνη καπνού αναφέρεται πως εντοπίστηκαν σε μια τουαλέτα και στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του αεροσκάφους που είναι τοποθετημένος στο μπροστινό μέρος. Αυτή η πληροφορία διαβιβάστηκε μέσω ενός αυτοματοποιημένου συστήματος ζεύξης δεδομένων, το οποίο παρέχει επικοινωνία από το αεροσκάφος στο έδαφος.

Σύμφωνα με την «The Aviation Herald», το αυτοποιημένο σύστημα ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System) έστειλε αναφορά για καπνό στις 2.26 π.μ (3.26-ώρα Ελλάδος), δηλαδή ελάχιστα λεπτά πριν από την εξαφάνιση του Airbus Α320 από τα ραντάρ.

Η εταιρεία που παράγει και ελέγχει τα συστήματα ACARS Rockwell Collins επιβεβαίωσε στο BuzzFeed News ότι έλαβε μήνυμα για καπνό στην πτήση MS804 πριν αυτή εξαφανιστεί.

Τα μηνύματα της βάσης δεδομένων πτήσης που έστειλε το ACARS από το μοιραίο αεροπλάνο:

  • 00:26Z 3044 ANTI ICE R WINDOW
  • 00:26Z 561200 R SLIDING WINDOW SENSOR
  • 00:26Z 2600 SMOKE LAVATORY SMOKE
  • 00:27Z 2600 AVIONICS SMOKE
  • 00:28Z 561100 R FIXED WINDOW SENSOR
  • 00:29Z 2200 AUTO FLT FCU 2 FAULT
  • 00:29Z 2700 F/CTL SEC 3 FAULT

Εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο αυτό που όλοι υποψιάζονταν αλλά δεν ήθελαν να πιστέψουν για το αεροσκάφος της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση MS804 Παρίσι-Κάιρο και χάθηκε από τα ραντάρ λίγο αφότου βγήκε από το FIR Αθηνών και πέρασε στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του Έλληνα υπουργού Άμυνας και την ανακοίνωση του αιγυπτιακού στρατού, το βράδυ της Παρασκευής, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ότι το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας εντόπισε ανθρώπινα μέλη τα οποία εκτιμάται ότι ανήκουν στους επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της EgyptAir, οδηγώντας στο θάνατο 66 άτομα.

«Το πολεμικό ναυτικό της Αιγύπτου μπόρεσε να ανασύρει επιπλέον συντρίμμια του αεροσκάφους, ορισμένα από τα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών, ανθρώπινα μέλη και καθίσματα του αεροσκάφους. Η έρευνα συνεχίζεται» σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Επιπλέον, από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου Σαρίφ Φατί διέψευσε τις φήμες ότι ενδέχεται να υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή του Airbus A320.

«Δεν έχουμε εντοπίσει επιζώντες. Οποιοσδήποτε διαδίδει φήμες ή άλλα σενάρια σχετικά με αυτήν την τραγωδία απλά παίζει με τα συναισθήματα των ανθρώπων» δήλωσε σε συνάντησή του με τους συγγενείς των θυμάτων σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο του Καΐρου.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!