Νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αναλαμβάνει την υπόθεση


Η υπόθεση με τα 5 νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα αναμένεται να πάρει τον «δρόμο» προς το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Οι έρευνες για τους «περίεργους» θανάτους συνεχίζονται. Η υπόθεση αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να περάσει στα χέρια των έμπειρων αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για περαιτέρω διερεύνηση. Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για εβδομάδα εξελίξεων.

Ακόμα δεν έχει βέβαια γίνει γνωστό εάν το Ανθρωποκτονιών θα αναλάβουν τις έρευνες και για τους πέντε θανάτους παιδιών ή κάποια συγκεκριμένη εξ αυτών υπόθεση.

Κεντρικό πρόσωπο της σκοτεινής αυτής υποθέσης με φόντο τους πέντε θανάτους των παιδιών είναι η 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου η οποία μετά και τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις και τα όσα ειπώθηκαν προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας.

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις για τον μικρό Παναγιώτη

Καθαρές βγήκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις του μικρού Παναγιώτη, ενός από τα συνολικά πέντε νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα. Μια υπόθεση που διερευνάται από τις Αρχές και για την οποία οι αποκαλύψεις είναι διαρκείς.

Οι εξετάσεις, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δεν ανέδειξαν στοιχεία που να υποδεικνύουν εγκληματική ενέργεια, σε ό,τι αφορά την περίπτωση του 15 μηνών βρέφους.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης ανέφερε ότι οι ιστολογικές εξετάσεις για τα βρέφη θα απαιτήσουν περισσότερο χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθούν. Σημείωσε μάλιστα πως «σίγουρα θα πρέπει να διοριστούν ειδικοί πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι στην υπόθεση».

Αναφορικά με το «σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου», που συνδέεται με τους θανάτους βρεφών, ο ιατροδικαστής επεσήμανε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, η οποία ευθύνεται για μόλις το 0,012% των θανάτων βρεφών – δηλαδή 1,2 θάνατοι ανά 10.000 γεννήσεις.

«Όταν το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται σε ένα στενό οικογενειακό περιβάλλον και μάλιστα επανειλημμένα, όπως στην περίπτωση της Αμαλιάδας με πέντε θύματα, είναι πολύ δύσκολο να εξηγηθεί ως τυχαίο. Το στατιστικό αποδεικνύει ότι η πιθανότητα να ευθύνεται το σύνδρομο για όλους αυτούς τους θανάτους είναι εξαιρετικά χαμηλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλεντέρης.

Επιπλέον, ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο και δύσκολο για κάποιον να πεθάνει από επιληπτική κρίση, όπως ισχυρίζεται η μητέρα, κάτι που καθιστά ακόμη πιο περίπλοκη την υπόθεση.

Η έρευνα συνεχίζεται και αναμένονται νέα στοιχεία για να φωτίσουν τις ακριβείς συνθήκες των θανάτων αυτών.

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!