Νύχτα αγωνίας στην Εύβοια

Πολύ κοντά στη Λίμνη η φωτιά που καίει από το μεσημέρι του Σαββάτου

Πολύ κοντά στη Λίμνη η φωτιά που καίει από το μεσημέρι του Σαββάτου


Ακόμα μία νύχτα αγωνίας στη Βόρεια Εύβοια, καθώς ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στην κωμόπολη Λίμνη και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεσή της, ενώ η μεγαλύτερη ανησυχία είναι μήπως οι άνεμοι αλλάξουν διεύθυνση και στρέψουν τις φλόγες προς την πόλη. Σε ετοιμότητα οχηματαγωγό σε περίπτωση που ο οικισμός χρειαστεί να εκκενωθεί.

Περισσότερα από 20 χιλιάδες στρέμματα δάσους, μια ξενοδοχειακή μονάδα, μία εξοχική κατοικία και αποθήκες έχει κάψει η φωτιά. «Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή, ενώ προανήγγειλε μέτρα για τους ρητινοκαλλιεργητές.

Στους ισχυρούς ανέμους, την πυκνή βλάστηση, την τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής αποδίδει η Πυροσβεστική τις διαστάσεις που έχει πάρει η πυρκαγιά, σημειώνοντας ότι γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της.

Στην περιοχή επιχειρούν περίπου 150 πυροσβέστες με 48 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη θα ριχτούν ξανά και τα εναέρια μέσα.

via



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!