“Ο Ιβάν και τα Σκυλιά” με τον Άρη Σερβετάλη

Ένας σύχρονος Μόγλης στη Μόσχα του ’90.


Ένας σύχρονος Μόγλης στη Μόσχα του ’90.

Ένας σύχρονος Μόγλης στη Μόσχα του ’90.

Ένας σύχρονος Μόγλης στη Μόσχα του ’90.

H παράσταση «Ο Ιβάν και τα Σκυλιά» της Χάτι Νέιλορ εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία του μικρού Ιβάν Μισούκοβ σε σκηνοθεσία του Γιώργου Οικονόμου, συνεχίζει στο Θέατρο Αμιράλ από τις 7 Φεβρουαρίου.
Πως επιζεί κανείς στο βίαιο κι αφιλόξενο τοπίο μιας πόλης που έχει πληγεί θανάσιμα από την ύφεση; «Ο Ιβάν και τα Σκυλιά» είναι μια συναρπαστική ιστορία επιβίωσης που ζωντανεύει τους ζοφερούς δρόμους της Μόσχας της δεκαετίας του 1990 μέσα απ’ τα μάτια ενός παιδιού.
Μόσχα, χειμώνας του 1996. Τρομοκρατημένο και κακοποιημένο από τον βάναυσο πατριό του, ένα τετράχρονο αγόρι το σκάει από το σπίτι και επιζεί ως εκ θαύματος χάρη στην ένταξή του σε μια αγέλη από σκυλιά. Μετά από τρείς αποτυχημένες προσπάθειες της αστυνομίας ‘συλλαμβάνεται’ τελικά το 1998 και κλείνεται σε ένα άσυλο. Μετά υιοθετείται. Στα όνειρά του ο Ιβάν Μισούκοβ τρέχει ακόμα στην άκρη της πόλης με τα σκυλιά του.
Ο Ιβάν Μισούκοβ είναι ένας σύγχρονος Μόγλης, ένα τετράχρονο παιδάκι στην ζούγκλα της Μόσχας της δεκαετίας του 90 όπου η αγωνία για επιβίωση είναι τεράστια κι η ελπίδα είναι μηδενική. Ο μικρός Ιβάν κινείται σ ένα τοπίο όπου πρωταγωνιστούν οι άστεγοι αλκοολικοί, οι νεόπλουτοι γκάγκστερ, τα ανήλικα πρεζόνια, ο φόβος, το ψύχος και η πείνα. Φεύγει μια νύχτα μόνος απ τον εφιάλτη του σπιτιού του για να χωθεί σ’ αυτό το τοπίο της πλήρους εξαθλίωσης. Φεύγει για να γλυτώσει. Και εκεί δίπλα σε μια αγέλη από σκυλιά θα βρει τελικά την αρμονία.
3835
Μετάφραση: Γιώργος Καλαμαντής
Σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου
Σκηνικά – κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος
Μουσική: Νίκος Πορτοκάλογλου
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος
Σχεδιασμός ήχου: Κώστας Χρυσός
Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτης Καφούσιας
Στον ρόλο του Ιβάν ο Άρης Σερβετάλης
newego LARGE_t_641_105606042
Θέατρο ΑΜΙΡΑΛ
Αμερικής 10,
Δευτέρα έως Τετάρτη στις 21.00
Είσοδος 10 – 15 ευρώ



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!