Ο Πάπας θα πάρει μαζί του από τη Λέσβο 10 πρόσφυγες: 8 Σύριους και 2 Αφγανούς

Όλοι τους έχουν καταγραφεί πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας


Σε μια άκρως συμβολική κίνηση, ο Πάπας Φραγκίσκος θα αναχωρήσει από τη Λέσβο για την Ιταλία παίρνοντας μαζί του 10 πρόσφυγες οι οποίοι είχαν καταγραφεί πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ1, οι πρόσφυγες που έχουν επιλεγεί είναι 8 Σύριοι και 2 Αφγανοί από τον καταυλισμό Καρά Τεπέ. Έτσι, στέλνεται ένα μήνυμα στην Ευρώπη η οποία πλέον έχει κλείσει τα σύνορά της για τους Αφγανούς.

Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, είναι μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, μητέρες με παιδιά, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, από διάφορες εθνικότητες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, νωρίς χθες το μεσημέρι ο Πάπας ζήτησε μέσω αξιωματούχων του, να υπάρξει μια έντονα συμβολική ενέργεια, να επιστρέψει στο Βατικανό μαζί με 10 πρόσφυγες, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα λόγω του κλεισίματος των συνόρων στα Βαλκάνια και στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Η ενέργεια αυτή του Ποντίφικα τη Ρώμης ερμηνεύεται ως εκδήλωση της δυσαρέσκειας του για την ακολουθουμένη πολιτική και πρακτική αλλά και ως μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!