Ο Σταύρος Ξαρχάκος αναλαμβάνει το Εθνικό Θέατρο

Ο νέος πρόεδρος του Εθνικού μας Θεάτρου.


Ο νέος πρόεδρος του Εθνικού μας Θεάτρου.

Για πολλούς είναι ο σημαντικότερος συνθέτης μετά τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη.Για άλλους πάλι όχι.Όπως και να ‘χει όμως ο Σταύρος Ξαρχάκος αναλαμβάνει νέος πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου και αυτό βάζει τα πράγματα στο Εθνικό σε μία νέα βάση και πιθανότατα να είναι μια νέα αρχή για το ταλαιπωρημένο τον τελευταίο καιρό κρατικό οργανισμό.

Καλή ή κακή αρχή δεν ξέρω…αλλά σίγουρα μια νέα αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το skai.gr ο Σωτήρης Χατζάκης καταλαμβάνει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα θα είναι μέλος του ΔΣ. Άρα μιλάμε για μία σημαντική αλλαγή στα πρόσωπα που θα διαχειριστούν το Εθνικό Θέατρο.

Πιο αναλυτικά: ο Σταύρος Ξαρχάκος αντικαθιστά στην προεδρία του ΔΣ την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, και ο Σωτήρης Χατζάκης στη καλλιτεχνική διεύθυνση τον Γιάννη Χουβαρδά.

Ο καταξιωμένος συνθέτης έχει βραβευτεί πολλές φορές σε κινηματογραφικά και μουσικά φεστιβάλ. Τον Μάιο του 1994 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Adelphi της Νέας Υόρκης. Στις αρχές του 1995 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της “Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής” (KOEM). Χρημάτισε  επίσης δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και αργότερα Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Θεμάτων. Επίσης, διατέλεσε βουλευτής Αθηνών αλλά παραιτήθηκε πολύ σύντομα. Διετέλεσε Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1999 έως το 2004.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!