Ο Τάσος Πρωτοψάλτης φτιάχνει ένα κέικ μόνο για το bizznews.gr

Αποκλειστικά ΓΙΑ τους Αναγνώστες του www.bizznews.gr μας δίνει συνταγές γλυκών που θα σας ξετρελάνουν!


Αποκλειστικά ΓΙΑ τους Αναγνώστες του www.bizznews.gr μας δίνει συνταγές γλυκών που θα σας ξετρελάνουν!

Ο Τάσος Πρωτοψάλτης έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στη ζαχαροπλαστική-αρτοποιία και το 2006 κατέκτησε τη 2η θέση στα World Books με το βιβλίο του «Αρτοποιία – ζαχαροπλαστική».

1471333_592495984145584_1712245799_n

Είναι ο εμπνευστής και υπεύθυνος της ομάδας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος που κατέκτησαν το 2011 το ρεκόρ Guinness, παρασκευάζοντας το μεγαλύτερο παστέλι.  Έχει 30 χρόνια προϋπηρεσία στο χώρο και έχει διατελέσει Executive Pastry and Bakery Chef σε μεγάλα ξενοδοχεία, εργαστήρια και Catering.

53

Κέικ μπανάνας

α’ μίγμα 235γρ. βούτυρο ευρωπ. φρεσκο,

400γρ.αχνη, 3γρ αλάτι 1 δόση βανίλιας

μίγμα β 200γρ αυγα

μίγμα γ 375γρ μπανάνες ώριμες κομμένες 1 χυμό λεμόνι

μίγμα δ 600γρ αλεύρι σκληρό 10 γρ μπεικιν πουντερ

53 2568_1111152342072_6946282_n 1

Τρόπος παρασκευής

Χτυπάμε το α μίγμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει για 10′ περίπου..

Μετά προσθέτουμε μίγμα β’ στο α’σιγα για να αφρατεψει και στην συνέχεια προσθέτουμε γ’ μίγμα (αν θελουμε βάζουμε 160γρ καρύδι).

Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα ανακατεύοντας με τρυπητή κουτάλα

Γεμίζουμε τις βουτυρωμένες φόρμες ,και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 για 45 λεπτά και το υπέροχο κέικ μας είναι έτοιμο.

Καλή σας απόλαυση



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!