“Όταν ακούω Κρήτη”- Ένα ταξίδι στην αυθεντικότητα, την Δευτέρα 8 Ιουλίου, στην Ηλιούπολη


Στιγμές γλεντιού και αυθόρμητης έκφρασης μετατρέπονται σε παράσταση μέσα από την έρευνα, την αγάπη και την σύγχρονη – καλλιτεχνική ματιά στους άγραφους χορευτικούς νόμους της Κρήτης.

Μία μεγάλη παρέα 50 χορευτών, με επικεφαλής τους αδελφούς Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη υπόσχεται να ταξιδέψει τους θεατές, που θα βρεθούν στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» (την Δευτέρα 8 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ), στα χωριά της Μεγαλονήσου σε ένα σπάνιο μουσικοχορευτικό οδοιπορικό.

Θα στους συνοδεύσουν μουσικά ο σπουδαίος μουσικός – δεξιοτέχνης λυράρης και δημιουργός Πέτρος Σαριδάκης με τους συνεργάτες του. 

Παρουσιάζονται -αρκετοί για πρώτη φορά-  πάνω από 25 κρητικοί χοροί, από τους πλέον διαδεδομένους (πεντοζάλι, συρτός, μαλεβιζιώτης, σούστα) μέχρι τους πιο σπάνιους τοπικούς  χορούς, οι οποίοι καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρη την Κρήτη (ρόδο, εθιανός πηδηχτός, κουτσαπαδιανός, ανωγειανός πηδηχτός, αγκαλιαστός κ.ά.). Οι μουσικοί ερμηνεύουν πάνω σε παραδοσιακούς σκοπούς και δίνουν τις δικές τους ερμηνείες.

Ο Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης, μέσα από ενδελεχή προσπάθεια και έρευνα, καταφεύγοντας σε ιστορικές πηγές, έγγραφα, ζωντανές αφηγήσεις κ.λπ. έχουν καταφέρει να αποθησαυρίσουν ένα ογκώδες πρωτογενές λαογραφικό υλικό γύρω από τους κρητικούς χορούς. Στην παράσταση οι κρητικοί χοροί θα παρουσιαστούν με τρόπο αληθινό έτσι όπως χορεύονται στα χωριά της Κρήτης αποφεύγοντας τα φολκλορικά στοιχεία.

ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΚΡΗΤΗ 

Δευτέρα 8 Ιουλίου | ώρα 20:30

Δημοτικό Ανοιχτό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Έρευνα – Διδασκαλία Κρητικών Χορών : Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης

Σύλληψη Ιδέας – Σκηνοθεσία : Γιάννης Μεγαλακάκης

Μουσική : Πέτρος Σαριδάκης με 4 μελή ορχήστρα

50 συντελεστές επί σκηνής!

Γενική είσοδος : 10 €

Διάρκεια Παράστασης : 90 λεπτά

Χορηγοί της Παράστασης : 

ΜΑΝΟΥΣΟΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΕΓΑΛΑΚΑΚΗ 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!