Παπάγου: Στην Αντιτρομοκρατική η υπόθεση της επίθεσης έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου


Στην Αντιτρομοκρατική πέρασε η υπόθεση της επίθεσης με μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου τα ξημερώματα της Πέμπτης. Αν και αρχικά την είχε αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, τελικά πέρασε στην Αντιτρομοκρατική, οι άνδρες της οποίας ελέγχουν τα βίντεο από όλες τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου στις 00:45 άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ στο περιπολικό, που βρισκόταν μπροστά από το σπίτι της πρόεδρου στην περιοχή του Παπάγου και διέφυγαν.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός που βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στο περιπολικό. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται με τραύματα στο πρόσωπο και στο χέρι. Συγκεκριμένα φέρει εγκαύματα β΄ βαθμού, ενώ ακόμα δεν είναι σε θέση να δώσει λεπτομερή κατάθεση στους συναδέλφους του για το περιστατικό.

Παράλληλα σοβαρές φθορές υπέστη το περιπολικό και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής με 8 πυροσβέστες και 2 οχήματα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές από το σημείο, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος των προσαχθέντων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

μολότοφ έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου

Δημογλίδου: Ο αστυνομικός μπορεί να έχει εγκαύματα β’ βαθμού – Στο μικροσκόπιο το υλικό από τις κάμερες

Για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού αλλά και για τις έρευνες που γίνονται, μίλησε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, «η κατάσταση του συναδέλφου δεν είναι τόσο απλή. Μπορεί να έχει τραύματα και εγκαύματα β’ βαθμού. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο».

Η κυρία Δημογλίδου δήλωσε ότι ο αστυνομικός δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από 9 άτομα. «Έγιναν προσαγωγές, αλλά δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία και αφέθηκαν ελεύθερα» είπε χαρακτηριστικά.

μολότοφ έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες εξετάζουν προσεκτικά το βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν καταγραφεί οι δράστες και οι κινήσεις τους.

Σύμφωνα με την κυρία Δημογλίδου, «δεν υπάρχει σκοπιά στο σημείο. Ο συνάδελφος όταν έγινε η επίθεση ήταν μέσα στο περιπολικό το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες. Ευτυχώς πρόλαβε και βγήκε έξω».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!