Πατέρας έβγαλε στο σφυρί την 18 εβδομάδων κόρη του για ένα iPhone

Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών.


Πατέρας από την Κίνα κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών επειδή επιχείρησε να πουλήσει μέσω ίντερνετ την 18 εβδομάδων κόρη του για να αγοράσει ένα iPhone.

Σύμφωνα την ιστοσελίδα της Λαϊκής Ημερησίας της Κίνας ο συλληφθείς πατέρας, κάτοικος επαρχίας στη νοτιοανατολική Κίνα, είχε βρει αγοραστή για το νεογέννητο παιδί του. Η συμφωνία είχε κλείσει στα 2.500 δολάρια (περίπου 2.200 ευρώ). Τόση ήταν αξία του μωρού για αυτόν τον πατέρα που μαζί με το iPhone σκόπευε να αγοράσει μια μοτοσικλέτα.

Η μητέρα φέρεται να έλειπε πολλές ώρες από το σπίτι καθώς δούλευε σε διάφορες εργασίες μερικής απασχόλησης, ενώ ο πατέρας περνούσε την ώρα του στα ίντερνετ καφέ. Οι δύο γονείς είναι 19χρονοι και η εγκυμοσύνη δεν ήταν προγραμματισμένη.

Ο αγοραστής φέρεται τελικά να παραδόθηκε στην αστυνομία. Το μωρό βρίσκεται ακόμα στην κατοχή της αδελφής του αγοραστή. Η μητέρα το έσκασε όταν έμαθε για την αγορά, αλλά εντοπίστηκε από την αστυνομία. Κατέθεσε: «Είμαι κι εγώ υιοθετημένο παιδί. Πολλά παιδιά στην πατρίδα δίνονται για υιοθεσία σε θετούς γονείς. Δεν πίστευα ότι κάναμε κάτι παράνομο». Η κινεζική δικαιοσύνη επέβαλε στη μητέρα φυλάκιση δυόμισι ετών με αναστολή.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!