ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Σήμερα κλειδώνει το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας!

Με νωπό ακόμη το χθεσινό τελεσίγραφο των Βρυξελλών συνεδριάζουν σήμερα οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Με νωπό ακόμη το χθεσινό τελεσίγραφο των Βρυξελλών συνεδριάζουν σήμερα οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προκειμένου να αποφασίσουν το πρόσωπο που θα στηρίξουν για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά με δεδομένο ότι οι ημερομηνίες που προβλέπει το Σύνταγμα -13 Μαρτίου λήγει η θητεία Παπούλια και ένα μήνα πριν έπρεπε να είχε εκλεγεί ο αντικαταστάτης του- έχουν ήδη παρέλθει.

Όπως έχει ανακοινώσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει σήμερα τον εκλεκτό του κυβερνώντος κόμματος και αύριο Τετάρτη θα διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή, η οποία πλην συγκλονιστικού απροόπτου και με τα σημερινά δεδομένα θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ συνεδριάζει στις 16.00, ενώμετά την πρόταση που έκανε ο Π. Καμμένος στον Αλ. Τσίπρα για την Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος του κόμματος, μέσω Διαδικτύου, έγραψε: «Μη βιάζεστε, αύριο (σήμερα) συνεδριάζει η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ για να αποφασίσει για υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Ο,τι είπαμε προεκλογικά ισχύει». Μάλιστα ο κ. Καμμένος ακύρωσε το ταξίδι του στη Λετονία προκειμένου να είναι παρών στην αυριανή ψηφοφορία.

Σήμερα την ίδια ώρα συνεδριάζει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρωθυπουργό στην ομιλία του να ανακοινώνει τον εκλεκτό του κόμματος για την Προεδρία. Από το Μαξίμου επιμένουν ότι ο Π. Λαφαζάνης δεν έθεσε ποτέ βέτο για τον Δ. Αβραμόπουλου αλλά εξέφρασε την πάγια θέση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από την Αριστερά.

Σημείο κλειδί για το όνομα του υποψηφίου -με τον Δ. Αβραμόπουλο να παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί- είναι η στάση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος έχει σημαντικό ρόλο στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, δεν είδε ποτέ με καλό μάτι το ενδεχόμενο να γίνει άνω κάτω το Κολέγιο των Επιτρόπων με την αποχώρηση Αβραμόπουλου.

thetoc.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!