ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Τσίπρας – Μέρκελ | Μια συνάντηση που έγραψε ιστορία!

Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής τα διεθνή ΜΜΕ εστίαζαν σε αυτή την επικείμενη πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ.


Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής όχι μόνο για την πρώτη του εμφάνιση μπροστά στους άλλους ηγέτες των χωρών μελών, αλλά και για την πρώτη του επαφή με την Άνγκελα Μέρκελ.

Δεν είναι μόνο ότι οι δυο τους έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για το πώς θα πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική της Ευρώπης προς τα κράτη – μέλη της, αλλά και το ότι εδώ και καιρό ο πρωθυπουργός προεκλογικά και μετεκλογικά έδινε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές τις διαφορές αναφερόμενος στο όνομα της Καγκελαρίου.

Η πρώτη τους συνάντηση λοιπόν ήταν επόμενο να τραβήξει όλα τα φλας των δημοσιογράφων που περίμεναν να δουν αν θα υπάρξουν χαμόγελα.

Ακριβώς πριν μπει στην αίθουσα εξάλλου η Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι ανυπομονούσε να τον καλωσορίσει. Η συνάντηση ήρθε όπως και τα χαμόγελα, με τους δυο τους να ανταλλάσσουν χειραψία και να έχουν μια σύντομη συνομιλία.

«Συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Ελπίζω να έχουμε μια καλή συνεργασία, αν και υπάρχουν δυσκολίες»,  φαίνεται να είπε η Ανγκελα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος την ευχαρίστησε και της είπε πως το ελπίζει.

Αμέσως μετά τη λήξη της Συνόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας φαίνεται να υπήρξε και πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα, η Γερμανίδα Καγκελάριος μίλησε με θετικά λόγια για τη συνάντησή τους. «Χαιρετηθήκαμε με πολύ φιλικό τρόπο. Του είπα ότι είμαι έτοιμη να δουλέψουμε μαζί και ανταπέδωσε». Πρόσθεσε ότι συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική επιτυχία του, σημειώνοντας: «Τώρα πρέπει να δούμε τα σημεία στα οποία θα προσπαθήσουμε να βρούμε συναινέσεις».

Φωτογραφίες: Reuters, Eurokinissi – thetoc.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!