Πώς περνούν εύκολα οι ”δύσκολες μέρες” για τη γυναίκα το καλοκαίρι

Τί πρέπει να περιέχει η γυναικεία τσάντα


Τους καλοκαιρινούς μήνες η περίοδος αποτελεί ένα επιπλέον άγχος για κάθε γυναίκα. Τα ερωτήματα που συνήθως απασχολούν μία γυναίκα είναι αν θα μπορεί να κάνει μπάνιο στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της περιόδου της και αν κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη αιμορραγία, περισσότερους πόνους περιόδου ή ακόμα και αν μπορεί να προκαλέσει διάφορες λοιμώξεις ή και να επηρεάσει τη γονιμότητα της. Επίσης για γυναίκες με άστατο κύκλο, πολλές φορές δημιουργείται το ερώτημα πώς να ρυθμίσουν τον κύκλο τους ή πως θα ξέρουν πότε θα αδιαθετήσουν ώστε να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.

Μπάνιο στη θάλασσα και περίοδος: γίνεται;

Ιατρικά δεν υπάρχει αντένδειξη ώστε μία γυναίκα να κάνει μπάνιο στη θάλασσα ενώ έχει περίοδο. Αυτό βέβαια είναι ένα προσωπικό θέμα και εξαρτάται και από το πόσο άνετα αισθάνεται μία γυναίκα με το σώμα της τις ημέρες της περιόδου της και πόσο εξοικειωμένη είναι με την χρήση του ταμπόν. Το ταμπόν θα πρέπει να τοποθετείται προσεκτικά και πάντα με καθαρά χέρια, ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες υγιεινής και φυσικά να αλλάζεται συχνά και να μην παραμένει για πολύ ώρα. Γενικά συστήνεται να αποφεύγεται το μπάνιο τις πρώτες ημέρες της περιόδου, οπότε και η ροή αίματος μπορεί να είναι αυξημένη.

Τι θα πρέπει να έχω μαζί μου το καλοκαίρι;

Σίγουρα ένα στεγνό και καθαρό μαγιό ώστε να μην χρειάζεται να μένετε με το βρεγμένο μαγιό για αρκετές ώρες. Η υγρασία προδιαθέτει για λοιμώξεις της ευαίσθητης περιοχής. Σε γενικές γραμμές καλό είναι να αποφεύγετε να αφήνετε το μαγιό να στεγνώνει επάνω σας και αφού ξεπλένεστε από την άμμο και το αλάτι της θάλασσας να φοράτε ένα στεγνό μαγιό.

Μία καθαρή πετσέτα για να κάθεστε είναι επίσης απαραίτητη, γιατί η απευθείας έκθεση στην άμμο ή στην ξαπλώστρα, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και καλό είναι να αποφεύγεται.

Ταμπόν: εάν είσαστε αδιάθετη και θέλετε να κολυμπήσετε στη θάλασσα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ταμπόν, ακολουθώντας πάντα τους βασικούς κανόνες υγιεινής και το οποίο και θα πρέπει να αλλάζετε συχνά.

Παυσίπονα: καλό είναι να έχετε μαζί σας και κάποιο ασφαλές αλλά αποτελεσματικό παυσίπονο, διότι οι εναλλαγές της θερμοκρασίας κρύου-ζεστού που αναπόφευκτα μπορεί να συμβεί με τα μπάνια στη θάλασσα, ειδικά τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού που το νερό της θάλασσας είναι ακόμα πιο κρύο, μπορεί να προκαλέσουν σε ορισμένες γυναίκες πιο έντονους πόνους περιόδου.

Προϊόντα καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής: οι ανάγκες για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής αυξάνονται το καλοκαίρι καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες, η άμμος και η υγρασία από το βρεγμένο μαγιό είναι παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη ερεθισμών και λοιμώξεων. Το ντους με καθαρό νερό είναι η καλύτερη επιλογή, και κατόπιν να σκουπίζετε καλά την ευαίσθητη περιοχή, γιατί η υγρασία όπως αναφέραμε ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφικτό στις παραλίες, ειδικά εάν είναι απομακρυσμένες. Μπορείτε λοιπόν να έχετε ειδικά μαντηλάκια καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής.

πηγή boro.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!