ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι selfies προκαλούν ρυτίδες

H ακτινοβολία από τις οθόνες των κινητών μας έχει επιζήμιες επιπτώσεις που δεν μπορεί να μπλοκάρει η αντιηλιακή μας κρέμα.


Στο πρόσφατο συνέδριο αισθητικής προσώπου που έλαβε χώρα στο Λονδίνο, οι δερματολόγοι αποκάλυψαν τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν οι selfies.

”Όσοι βγάζουν πολλές selfies και οι bloggers πρέπει να ανησυχούν”, σημείωσε ο Dr Simon Zokaie, medical director της Linia Skin Clinic. ”Ακόμα και το μπλε φως από τις οθόνες των κινητών μπορεί να κάνει ζημιά στο δέρμα μας”, ανέφερε.

”Γνωρίζω ότι υπάρχει κάποιο κενό στην αγορά σε προϊόντα που μπορεί να μας προστατεύσουν από τις επιζήμιες επιπτώσεις των selfies και το διαπιστώνω γιατί πολύς κόσμος που βγάζει πολλές selfies και bloggers που έρχονται σε μένα έχουν υποστεί ζημιά. Είναι ένα διαφορετικό είδος ακτινοβολίας από την οποία οι αντιηλιακές κρέμες δεν μπορούν να μας προστατεύσουν”.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα smartphones μας μάς απογοητεύουν. Ευθύνονται επίσης και για προβλήματα στον αυχένα που προκαλούνται από το συνεχές σκύψιμο για παρακολούθηση της οθόνης μας, αλλά και για την ακμή από τα βακτήρια στο κινητό μας που έρχονται σε επαφή με το πρόσωπό μας όταν μιλάμε. Αυτοί οι παράγοντες προκαλούν καθημερινά και σιγά σιγά προβλήματα στο δέρμα μας και επισπεύδουν την γήρανση.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!