Ψυχικό: «Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι θα σκοτώσουν τον 54χρονο» – Νέα μαρτυρία για την υπόθεση δολοφονίας του τοπογράφου


Σε πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου φαίνεται πως παραπέμπει η υπόθεση δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου-μηχανικού, το πρωί της Τρίτης (2/7) στο Ψυχικό, όπως προκύπτει από τις κινήσεις του εκτελεστή, ο οποίος επέβαινε μόνος του στο μηχανάκι με το οποίο προσέγγισε το θύμα, μόλις πάρκαρε το αυτοκίνητό του κοντά στο τεχνικό γραφείο του.

Η ώρα και το σημείο όπου έγινε η δολοφονία, αλλά και η ψυχραιμία του δράστη, παραπέμπουν σε επαγγελματία που ξέρει καλά να σκοτώνει, όπως σχολίασε ο  Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής στην εκπομπή LiveNews στο Mega.

Ο 54χρονος τοπογράφος ήταν γνωστός στα ελληνικά νησιά, όπως την Ίο, την Σέριφο, την Πάρο και την Αντίπαρο. Έκανε τοπογραφικές μελέτες κι άλλες δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών. Τα πιο πετυχημένα deals φαίνεται να τα έκλεινε στη Μύκονο.

Σύμφωνα πάντως με μια άλλη μαρτυρία που βλέπει το φως της δημοσιότητας, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι θα σκοτώσουν τον 54χρονο τοπογράφο. Αυτό δήλωσε ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης στην ίδια εκπομπή.

«Για όσους γνώριζαν το θύμα κι ιδίως τις συναναστροφές του και την δράση του τα τελευταία χρόνια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο (σσ. ότι θα τον σκοτώσουν). Φαινόταν μια αλλαγή στην συμπεριφορά του, η οποία ήταν ριζική. Όλοι τον γνωρίσαμε ίσως σαν τον καλύτερο τοπογράφο με πάρα πολλές γνώσεις. Είχε αναλάβει να χαρτογραφήσει για το κτηματολόγιο Μυκόνου όλο το νησί. Ήξερε απ’ έξω και την τελευταία πέτρα του νησιού. Πέρα από αυτό ήξερε με τελειότητα την νομοθεσία και ήταν ένας άνθρωπος πανέξυπνος, ο οποίος βοηθούσε τους πάντες», δήλωσε ο κ. Γκαρίπης, σημειώνοντας πως το θύμα είχε πάρα πολλές φιλίες και συμπάθειες στη Μύκονο.

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που άλλαξε την ζωή του 54χρονου τοπογράφου. «Για καλή ή κακή του τύχη ένα γεγονός ήταν αυτό που του άλλαξε την ζωή. Δηλαδή μια αλλαγή στην κατάσταση ενός φιλικού του προσώπου. Γνωρίζουν όλοι ότι άρχισε μετά από κάποιο χρονικό σημείο να αναπτύσσει κάποιες άλλες δραστηριότητες. Άρχισε να ασχολείται με το real estate, με αγοραπωλησίες και επέκτεινε τις δραστηριότητές του σε άλλα νησιά», είπε χαρακτηριστικά.

 

Καλλιακμάνης: «Ο δολοφόνος είχε ομάδα υποστήριξης»

Την υπόθεση δολοφονίας του 54χρονου σχολίασε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής.

«Ο δολοφόνος είναι πολύ έμπειρος, ξέρει πολύ καλά να κρατάει το πιστόλι. Κι αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες που διέρρευσαν που δείχνουν το τζάμι από το παράθυρο (σσ. του αυτοκινήτου του θύματος ) που με σταθερό χέρι ρίχνει όλες τις βολές στο ίδιο σημείο και γι’ αυτό έχει ανοίξει τρύπα. Ξέρει καλά να σκοτώνει», είπε ο κ. Καλλιακμάνης.

Αυτό που υπογράμμισε, είναι ότι ο δολοφόνος ήταν μόνος του, κάτι που δεν συναντάται εύκολα, εκφράζοντας πάντως την εκτίμησή του ότι πιθανόν είχε ομάδα υποστήριξης. «Το ζήτημα είναι ότι αυτός ο άνθρωπος (σσ. ο εκτελεστής) πάει μόνος του. Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε σίγουρα ομάδα υποστήριξης. Είχε σίγουρα ανθρώπους σε κάποια καίρια σημεία του έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Καλλιακμάνη, την προηγούμενη ημέρα οι κάμερες είχαν «πιάσει» το ίδιο άτομο με τον ίδιο ρουχισμό να περνά από το ίδιο σημείο περίπου την ίδια ώρα. Όπως είπε, πιθανόν ήταν ο εκτελεστής, ο οποίος κατόπτευε τον χώρο.

Τα πληρωμένα χτυπήματα είναι για λόγους εκδικητικούς είτε για να σταματήσουν μία δραστηριότητα, τόνισε και αναφερόμενος στον εκτελεστή, είπε ότι ήταν «απόλυτα επαγγελματίας και ψύχραιμος» και ότι δεν υπολόγισε καν τις κάμερες.

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!