Ρέθυμνο: Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες στη νότια πλευρά του νομού – Μήνυμα 112 στους κατοίκους 8 περιοχών


Η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο παραμένει ανεξέλεγκτη, επεκτεινόμενη προς Ακούμια, Πρόδρομο, Κρύα Βρύση και Τριόπετρα.

Μήνυμα από το «112»

Τα ξημερώματα, το «112» έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα:

«Δασική πυρκαγιά στις περιοχές Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Παύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρει το μήνυμα.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η φωτιά έχει καταλάβει μεγάλη έκταση, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες λόγω του δύσβατου ανάγλυφου και των ισχυρών ανέμων. Παρά το γεγονός ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Ένα από τα μέτωπα της πυρκαγιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο η κατάσταση προς Τριόπετρα παραμένει σοβαρή. Η πυροσβεστική υπηρεσία, σε συνεργασία με τον τοπικό δήμο, έχει κινητοποιήσει πλήρη δύναμη, συμπεριλαμβανομένων 14 πυροσβεστικών οχημάτων, μιας υδροφόρας και 4 υδροφόρων από την Περιφέρεια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εστιάζουν στην αναχαίτιση της φωτιάς που κατευθύνεται νοτιοανατολικά, προσπαθώντας να περιορίσουν την εξάπλωσή της προς τα νότια.

Οι φλόγες καταστρέφουν γεωργικές και αγροτολιβαδικές εκτάσεις. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν και εθελοντές κάτοικοι, που έχουν ακόμα νωπές τις μνήμες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου 2022.



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!