Ρόδος: Εκατοντάδες μετανάστες μένουν σε σκηνές και χαρτόκουτα στο κέντρο του νησιού – Δείτε φωτογραφίες


Αναστάτωση έχει προκληθεί στο κέντρο της Ρόδου, εξαιτίας της «ασφυκτικής» κατάστασης που επικρατεί στο νησί, όπου δεκάδες μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, στήνουν και μένουν σε πρόχειρες σκηνές και σε χαρτόκουτα, κάτω από εξευτελιστικές συνθήκες διαβίωσης.

Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, οι μετανάστες που βρίσκονται στο νησί ξεπερνούν τους 700, αριθμός που ήταν ίδιος και την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και δύο εβδομάδες πριν και που δεν φαίνεται πως θα αλλάξει, αν και εφόσον δεν γίνουν μαζικές μεταγωγές σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα, σύμφωνα με την rodiaki.gr.

Χθες στη συνεδρίασή της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ο δήμαρχος Ρόδου, κος Αλέξανδρος Κολιάδης, το ουσιώδες πρόβλημα σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό και τον αυξημένο αριθμό που βρίσκεται αυτή τη χρονική περίοδο σε πλήρη έξαρση, αφορά μεταξύ των άλλων και την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια σε υπηρεσίες των Λιμεναρχείων αλλά και της Αστυνομίας.

Η κατάσταση, όπως επισημαίνει με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της περιοχής μας κος Μανώλης Ανδρουλάκης, βρίσκεται σε τραγικό σημείο, αφού οι Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ κινδυνεύουν με διάλυση, δεδομένου ότι, μόνο για μια συνοδεία από τη Ρόδο σε άλλες περιοχές της χώρας, οι αστυνομικοί χρειάστηκαν ακόμα και 20 μέρες.

Οι δεκάδες μετανάστες κοιμούνται όπου βρουν στο κέντρο της Ρόδου, επάνω σε χαρτόκουτα ή στην καλύτερη των περιπτώσεων σε σκηνές που έχουν στήσει όπως – όπως σε διάφορα σημεία, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη για την καθημερινή υγιεινή τους και διαβίωσή τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

   

 

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!