Roof garden ή θέαση εκ των έσω;

Της Γιώτας Κωνσταντινίδου


Της Γιώτας Κωνσταντινίδου

Της Γιώτας Κωνσταντινίδου

Της Γιώτας Κωνσταντινίδου

Το’ χεις σχεδιάσει από το πρωί. Θα συναντηθείς με κολλητή κατά τις 23:00, θα φορέσεις ένα κοραλοκόκκινο φόρεμα για να αναδείξεις το μετά βασάνων και κόπων φόρεμά σου και θα απολαύσετε δροσιστικά coctails στο roof γνωστού ξενοδοχείου. Έλα όμως που πήγε 22:45 και δεν έχεις διάθεση για κοραλοκόκκινο και για τίποτα. Ρίχνεις στα γρήγορα ένα μαύρο φόρεμα και τρέχεις να προλάβεις. Ακούς σιωπηλή τα παράπονα περί στησίματος και βάζεις μπρος. Άγνωστο πού και πώς θα παρκάρεις.

Στο ασανσέρ προς roof φαντασιώνεσαι ηρεμία, δροσερό αεράκι, ήσυχες παρέες. Πού να ήξερες;

Φτάνοντας αντικρίζεις μια μεγάλη παρέα που είχε κάνει κατάληψη στο χώρο αποτελούμενη από μαυρισμένα αγόρια, μισομεθυσμένα συνοδευόμενα από το οικτρό λάθος της περιβόητης καλοκαιρινής διχάλας. ‘Όπου διχάλα εστί αντρική σαγιονάρα, συχνό πρωταγωνιστικό θέμα στους εύστοχους σχολιασμούς του Κορτώ.

Το βασανιστικό είναι όταν η διχάλα και να σημειωθεί πώς την προφέρουμε εδώ στη Θεσσαλονίκη τη συγκεκριμένη λέξη, πάει μπρος πίσω τουτέστιν ο εν λόγω κύριος μία τη βάζει μία τη βγάζει. Αυτό το λες αστείο ή χαριτωμένο περιστατικό. Το θανατηφόρο όμως, συνδυασμό διχάλας και κομπολογιού πώς τον αντιμετωπίζεις; Μαύρη μοίρα; Ατυχία; Γκαντεμιά;

Για να είμαστε ειλικρινείς το κομπολόι στα Χανιά, ξημέρωμα σε ρεμπετάδικο από δίμετρους Κρητικούς δε με πονοκεφαλιάζει, αλλά από Θεσσαλονικιό ερασιτέχνη του είδους, αβάσταχτο.

Πιο πέρα γεματούλης κύριος επιδίδεται σε ερωτικές περιπτύξεις με τρομερά εντυπωσιακή συνοδό. Προσπαθώ να το δω ρομαντικά, φιλιά, φεγγάρι, θέα λιμάνι τα φιλιά όμως με παραπέμπουν σε εγκληματική αφαίρεση εναπομείναντος οξυγόνου. Κυνική θέαση αλλά τον βρίσκω επικίνδυνο τον κύριο.

Τα γέλια, οι κυνισμοί, τα επικριτικά σχόλια, σταματούν στις ιδιαίτερες συζητήσεις με κολλητή. Μήπως κριτικάρουμε τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα γιατί είμαστε σε φάση μη αποδοχής του εσώτερου έκρυθμου ψυχισμού;

Γελάστε με τη ψυχή σας αλλά αποδεχτείτε ο,τιδήποτε διαφορετικό σας περιβάλλει.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!