Σαν σήμερα

Διαβάστε τι έγινε σαν σήμερα, 25 Ιουλίου.


Διαβάστε τι έγινε σαν σήμερα, 25 Ιουλίου.

Διαβάστε τι έγινε σαν σήμερα, 25 Ιουλίου.

Διαβάστε τι έγινε σαν σήμερα, 25 Ιουλίου.

325: Λήγουν οι εργασίες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας. Καθιερώνεται το Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω») και η μέθοδος του υπολογισμού του Πάσχα.
1893: Εγκαινιάζεται η διώρυγα της Κορίνθου.
1917: Καταδικάζεται σε θάνατο ως πράκτορας της Γερμανίας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Μαργκαρίτα Γκιρτρουίντα Ζελ, γνωστή ως Μάτα Χάρι.
1929: Ψηφίζεται από τη Βουλή επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου ο νόμος “Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών”. Είναι γνωστός ως “Ιδιώνυμο” και είχε στόχο την καταστολή της κομμουνιστικής προπαγάνδας και δράσης.
1952: Αρχίζει να ισχύει η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προδρομική μορφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
1978: Στο νοσοκομείο Όλντχαμ της Αγγλίας, κάτω από την επίβλεψη του γυναικολόγου δρ. Πάτρικ Στέπτοου, η κυρία Λέσλι Μπράουν γεννά ένα υγιέστατο κοριτσάκι, που ζυγίζει δύο κιλά και εξακόσια γραμμάρια. Είναι η Λουίζα Μπράουν, το πρώτο στον κόσμο “παιδί του σωλήνα”.
1979: Στη Νικαράγουα, ανατρέπεται ο δικτάτορας Αναστάζιο Σομόζα και το σκάει από τη χώρα. Τη διακυβέρνηση αναλαμβάνει ο Ντανιέλ Ορτέγκα, ηγέτης των Σαντινίστας, που επικράτησαν ύστερα από πολύχρονο αγώνα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!