Soul Jazz Orchestra στο Gazarte

Αύριο και μεθαύριο.


Αύριο και μεθαύριο.

Αύριο και μεθαύριο.

Αύριο και μεθαύριο.

 

 

Την Πέμπτη 1 & την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στο χώρο του Gazarte, θα εμφανιστούν οι καναδοί Soul Jazz Orchestra. Για μια βραδιά, συνολικά 12 μουσικοί εναλλάξ επί σκηνής, πρωτοπόροι εκφραστές του επαναστατικού ήχου της afro κουλτούρας, με πνευστά, κρουστά και οργανικές εκρήξεις ρυθμού, θα μας παρασύρουν σε μία μουσική μυσταγωγία!

Οι Soul Jazz Orchestra δημιουργήθηκαν το 2002 στον Καναδά και σχεδόν αμέσως αναρριχήθηκαν στην κορυφή. Soul, Jazz, Afro, Latin αλλά και ήχοι των 60’s και 70’s μπερδεύονται μαγικά στις μουσικές τους, ενώ φανερές είναι οι επιρροές του Fela Kuti και του Μαnu Dibango. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η σύνδεση του ήχου τους με ονόματα όπως Μulatu Astatke, Quantic, Sun Ra, Coltrane, Sanders (και άλλα jazz ιερά τέρατα). Το “Mista President” ήταν το εισιτήριο για την είσοδό τους σε όλα τα ενημερωμένα ραδιόφωνα ανά τον κόσμο καθώς έγινε το αγαπημένο τραγούδι παραγωγών και ακροατών. 

Μετά από ένα τόσο δυναμικό ξεκίνημα το μόνο που έμενε ήταν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Έτσι και έγινε το 2008 με το δεύτερο τους album “Manifesto”, το οποίο τους καθιέρωσε ως γνήσιους εκφραστές της afrobeat μουσικής σκηνής. Το 2010 κυκλοφορούν το «Rising Sun» και μπαίνουν σε καινούργια μουσικά μονοπάτια αποτελούμενα από jazz, αφρικάνικους ρυθμούς και cinematic ήχους. Ποτέ, όμως, δεν ξέχασαν τις ρίζες τους. Δεμένοι όσο ποτέ δημιούργησαν το καλύτερο album τους, όπως άλλωστε ισχυρίστηκε και ο Gilles Peterson του BBC Radio One. 

Μαζί τους θα βρίσκονται οι εκρηκτικοί The Bet που επιστρέφουν στο Gazarte μετά την εξαιρετική τους εμφάνιση δίπλα στους Monophonics. Θα παρουσιάσουν κομμάτια από το EP τους ‘ In motion’ που πρόσφατα κυκλοφόρησε καθώς και από τον επερχόμενο δίσκο τους που κάνει ακόμα πιο σαφή την μουσική τους πρόταση και το power soul ύφος τους. 

Τιμες Εισιτηριων: A Ζωνη 20€ / Β Ζωνη 15€ / Ορθιοι: 10€ 

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι 
Ώρα έναρξης: 22.00



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!