Στα χνάρια του «Bridgerton»: Δείτε τα εμβληματικά locations της σειράς-μύθου!


Mια περιήγηση στις μεγαλοπρεπείς επαύλεις της αγγλικής εξοχής, στα εντυπωσιακά ανάκτορα της γεωργιανής εποχής και τους μεθυστικούς κήπους όπου γυρίστηκαν σκηνές της ρομαντικής σειράς εποχής του Netflix.

Μια σαπουνόπερα εποχής με πινελιές Τζέιν Οστεν, ένας ύμνος στη διαφορετικότητα, μια σειρά που ενοχλεί τους υπέρμαχους της anti-woke κουλτούρας.

Ο,τι κι αν έχει γραφτεί για το δράμα εποχής της δημιουργού του «Grey’s Anatomy» Σόντα Ράιμς, βασισμένο στην ομώνυμη σειρά βιβλίων της Αμερικανίδας συγγραφέως Τζούλια Κουίν, είναι αληθινό.

 

 

 

Ranger’s House

Claydon House – Μεταξύ άλλων, η σειρά επαινείται για τα μαεστρικά σχεδιασμένα κοστούμια των πρωταγωνιστών και των βοηθητικών ηθοποιών

Το «αποκορύφωμα της comfort TV», κατά τον «Guardian», δεν θα σημείωνε τέτοια επιτυχία χωρίς τα εντυπωσιακά σκηνικά του που ζωντανεύουν την Regency Era, την περίοδο της αντιβασιλείας δηλαδή, και τα οποία πυροδότησαν την τάση για ταξίδια στις εμβληματικές τοποθεσίες όπου γυρίστηκε η σειρά.

Όπως αναφέρει το BBC, οι κρατήσεις γι’ αυτούς τους προορισμούς αυξήθηκαν κατά 50% τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής πλατφόρμας κρατήσεων Trainline.

Οι θαυμαστές του spin-off του Νetflix «Queen Charlotte: A Bridgerton Story» ξεκινούν την περιήγησή τους από τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους του Λονδίνου, όπου πέρα από τη βόλτα στα τροπικά μονοπάτια του Palm House επισκέπτονται το Kew Palace, το παλάτι όπου ζούσε η βασίλισσα Καρλότα με τον Γεώργιο Γ’.

 

 

 

Ναος St. James

The Royal Crescent

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά έχει η γοητευτική λουτρόπολη Mπαθ με τα διατηρητέα κτίρια στην απόχρωση του μελιού.

Οι θεατές της σειράς περπατούν κατά μήκος της περίφημης καμπύλης του Royal Crescent, ενός συγκροτήματος 30 κατοικιών του 1774 με ημικυκλική διάταξη που χρησιμοποιήθηκε για να απεικονίσει την πρόσοψη του σπιτιού της οικογένειας Φέδερινγκτον.

Υστερα φωτογραφίζονται στην κατοικία της λαίδης Ντάνμπουρι, για την οποία χρησιμοποιήθηκε το Μουσείο Ηοlburne – οι αίθουσές του φιλοξενούν πίνακες του Τόμας Γκένσμπορο και το υπαίθριο café του ατενίζει τους Κήπους Σίντνεϊ, εκεί όπου έκανε περίπατο η Τζέιν Οστεν.

Osterley Park and House

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!