Σταρ του Χόλιγουντ και της μουσικής βιομηχανίας αποχαιρετούν τον Μπάιντεν – «Ο πιο σπάνιος πολιτικός, ένας έντιμος άνθρωπος»


Μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης του Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα των εκλογών του Νοεμβρίου και τη διαβεβαίωση της Κάμαλα Χάρις ότι είναι έτοιμη να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, χολιγουντιανοί σταρ έσπευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν δημόσια τη στήριξή τους τόσο στον Αμερικανό Πρόεδρο, όσο και στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής John Legend έγραψε ότι ο Τζο Μπάιντεν «είχε κερδίσει με το παραπάνω την επανεκλογή του, αλλά ο χρόνος και η ηλικία έρχονται για όλους μας» σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram πριν υποστηρίξει την Κάμαλα Χάρις.

Η θρυλική καλλιτέχνις Barbra Streisand έγραψε στο Χ ότι «ο Τζο Μπάιντεν θα μείνει στην ιστορία ως ένας άνθρωπος που πέτυχε σημαντικά επιτεύγματα στην τετραετή θητεία του. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της δημοκρατίας μας».

Ο Robert De Niro εξέφρασε τον «σεβασμό, το θαυμασμό και την αγάπη του» στον Αμερικανό Πρόεδρο για την απόφασή του. «Σε μια έξυπνη πολιτική πράξη και δείχνοντας ανιδιοτελή πατριωτισμό, ο Τζο Μπάιντεν έκανε ένα βήμα πίσω για να ανοίξει τον δρόμο ώστε να γίνει πρόεδρος ένας άλλος Δημοκρατικός … επειδή δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για τη χώρα μας από το να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ στην κάλπη. «Με σεβασμό, θαυμασμό και στοργή, σας ευχαριστώ, κ. πρόεδρε» ανέφερε σe δήλωσή του στο «The Hill» ο κορυφαίος ηθοποιός.

Η γνωστή τραγουδίστρια Katy Perry αντέδρασε επίσης στην ανακοίνωση του Μπάιντεν τραγουδώντας έναν στίχο από το τραγούδι της που κυκλοφόρησε πρόσφατα «Woman’s World». «It’s a woman’s world, and you’re lucky to be living in it» (σ.σ.: «Είναι ένας γυναικείος κόσμος και είσαι τυχερός που ζεις σε αυτόν») τραγούδησε σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram.

Η ποπ σταρ Ariana Grande παράλληλα αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Μπάιντεν στην οποία υποστηρίζει την Χάρις για υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές.

H γνωστή τραγουδίστρια Cher έγραψε σε ανάρτησή της στο X ότι έχει έρθει ώρα οι Δημοκρατικοί να σκεφτούν «πέρα από τα συνηθισμένα».

«Στην καρδιά μου βασανίζομαι, Επειδή Δεν πιστεύω ότι οι Δημοκρατικοί Μπορούν να κερδίσουν την Προεδρία Με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον οποίο Αγάπησα από τότε που γνωριστήκαμε το 2008. Έκανα Εκστρατεία γι’αυτόν, πιστεύω ότι ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ. Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ‘ΠΕΡΑ’ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ».

Η βραβευμένη με Όσκαρ Jamie Lee Curtis σε μία από τις αναρτήσεις της στο Ιnstagram περιέγραψε τη Χάρις ως «αξιόπιστη και δοκιμασμένη» προσθέτοντας ότι «είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και των μαύρων. Το μήνυμά της είναι ένα μήνυμα Ελπίδας και Ενότητας για την Αμερική, σε μια εποχή μεγάλου εθνικού διχασμού» πρόσθεσε.

Ο οικοδεσπότης talk show και κωμικός Jon Stewart έγραψε τη λέξη «Θρύλος» σε ανάρτησή του στο X.

Ο πρωταγωνιστής του «Star Wars» Mark Hamill σε ανάρτησή του στο X μοιράστηκε ότι «τώρα είναι καθήκον όλων μας ως πατριώτες Αμερικανοί να εκλέξουμε τον Δημοκρατικό που θα τιμήσει & θα προωθήσει την κληρονομιά του».

Η σταρ του «Hocus Pocus», Bette Midler χαρακτήρισε τον Μπάιντεν «αληθινό Αμερικανό πατριώτη», γράφοντας στο X: «Είναι ο πιο σπάνιος πολιτικός, ένας έντιμος άνθρωπος που ζει σύμφωνα με τις αξίες του».

Ο ηθοποιός του «Star Trek» George Takei ήταν από τους πρώτους διάσημους που αντέδρασαν στην ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου. Τον χαρακτήρισε «πατριώτη» και παρότρυνε τον κόσμο να «ενωθεί πίσω από την Κάμαλα Χάρις». «Θέλω να τιμήσω τον πρόεδρό μας Τζο Μπάιντεν. Υπηρέτησε το έθνος μας θαυμάσια για δεκαετίες, είναι ένας αξιοπρεπής και έντιμος άνθρωπος, ένας εξαιρετικά επιτυχημένος πρόεδρος και πατριώτης. Τώρα ας ενωθούμε πίσω από την Κάμαλα Χάρις και ας νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο!», ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!