ΣΤΑΣΥ: Ο οδηγός διέκοψε τη ρευματοδότηση και έκανε χρήση πυροσβεστήρα – Νέα ενημέρωση για την φωτιά στις γραμμές του ΗΣΑΠ


Σε νέα ενημέρωση για το πώς έγινε το περιστατικό με την φωτιά στις γραμμές του ΗΣΑΠ, ανάμεσα στους σταθμούς της Νερατζιώτισσας και της Ειρήνης, η ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι ο οδηγός του ακινητοποιημένου συρμού, διέκοψε την ρευματοδότηση όταν έγινε αντιληπτός ο καπνός και έκανε χρήση του πυροσβεστήρα, ενώ βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών.

Αναλυτικά, η ΣΤΑΣΥ αναφέρει τα εξής: 

«Σε ακινητοποιημένο συρμό μεταξύ των σταθμών Νεραντζιώτισσα και Ειρήνη, που ανέμενε την πράσινη ένδειξη σε φωτόσημο, για να εκκινήσει, επιβάτες τράβηξαν τον μοχλό ασφαλείας πόρτας, όταν αντιλήφθηκαν καπνό πλησίον του δικτύου. Ο οδηγός, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό. Παράλληλα, συρμός που κινούνταν στον αντίθετο ρεύμα ακινητοποιήθηκε, λόγω της διακοπής ρευματοδότησης της Γραμμής και εκκενώθηκε και αυτός.

Διευκρινίζεται, πως η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό. Ο συρμός μετακινήθηκε από το σημείο, χωρίς να εμφανίζει ορατές ζημιές και θα ελεγχθεί περαιτέρω στην επισκευαστική βάση της ΣΤΑ.ΣΥ.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διεξάγει η Πυροσβεστική».

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!