Συνεχίζεται η κόντρα Καρυστιανού – Πλακιά για τη συναυλία: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για το εξώδικο» – «Δεν έχω μένος με κανέναν»


Στον αέρα βρίσκεται η μεγάλη συναυλία στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων στις 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο, με την συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, την στιγμή που η σύγκρουση ανάμεσα στους συγγενείς ολοένα και κορυφώνεται.

Η αιτία της σύγκρουσης ανάμεσα σε συγγενείς θυμάτων, είναι το εισιτήριο των 15 ευρώ που θα πρέπει να καταβάλει κανείς για να παρακολουθήσει την συναυλία.

Η κα Μαρία Καρυστιανού μίλησε σήμερα (03/10) το πρωί στην εκπομπή «Το Πρωινό», προκειμένου να ξεκαθαρίσει την θέση της για το εξώδικο που απέστειλε στις οικογένειες Πλακιά, αλλά και για την συναυλία που αναμένεται να πραγματοποιηθεί.

«Ο κ. Πλακιάς θα μπορούσε πολύ εύκολα να μιλήσει μαζί μας, καθώς μιλάει σχεδόν καθημερινά με μέλος του Συλλόγου, ώστε να ζητήσει διευκρινίσεις. Δεν έχουμε κρύψει κάτι. Το καταστατικό του Συλλόγου είναι ξεκάθαρο. Τα χρήματα πηγαίνουν σε νομικές ενέργειες και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για την δικαίωση του αγώνα μας. Τα υπόλοιπα χρήματα, αν μείνουν, θα δοθούν σε φιλανθρωπίες. Αυτό είναι το καταστατικό. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Παράλληλα ανέφερε πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για το εξώδικο στις οικογένειες Πλακιά. «Ο Σύλλογος ακόμη και τώρα θέλει να είναι ενωμένος και κρατάει μία στάση άμυνας ή υποχώρησης. Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Πλακιάς επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Αρβανίτη, προσπαθώντας να μπλοκάρει την παρουσία μου στο Ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας πως λειτουργώ για τον εαυτό μου και άλλες 2-3 οικογένειες, ότι δεν εκπροσωπώ κανέναν και ρώτησε γιατί με βοηθάει.

Τότε, αναγνώρισα, παρόλο που δεν ήθελα να το πιστέψω, ότι το θέμα είναι προσωπικό και δεν θα σταματήσει ποτέ. Αφού λοιπόν είναι προσωπικό και αφορά τον δικό μου αγώνα, δεν μπορώ να αφήσω εμπόδια στον δρόμο μου, ακόμη κι αν προέρχονται από συγγενείς θυμάτων, που για κάποιον λόγο θέλουν να βρίσκονται απέναντί μου. Αυτή είναι η δική μου κόκκινη γραμμή. Για αυτό προχώρησα σε αυτό το εξώδικο».

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε τηλεφωνικά και ο κ. Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών και θείος ενός επίσης κοριτσιού που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση των τρένων και είπε αρχικά, μεταξύ άλλων: «Να βγει ο κ. Αρβανίτης στο τηλέφωνο και να πει εάν εγώ τον κάλεσα ποτέ στο τηλέφωνο. Μία φορά μιλήσαμε σε ραδιοφωνική εκπομπή. Καμία άλλη φορά. Πρώτη φορά το ακούω εγώ αυτό. Δεν έχω κανένα μένος με κανέναν, ιδίως με μία μάνα που έχασε το παιδί της. Εγώ έκανα μία ανάρτηση και έθεσα κάποια ερωτήματα. Δεν ενημερωθήκαμε ποτέ, καμία οικογένεια για την συναυλία. Από πότε έχει κανονιστεί και με ποιους όρους; Δεν έχω κανένα θέμα με την συναυλία. Να γίνει με τα ονόματα των συγγενών που απαρτίζουν τον Σύλλογο. Δεν ξέρω αν θα πάνε στο Ευρωκοινοβούλιο τα χρήματα. Αν γίνει η συναυλία και πάρουν τα χρήματα δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν».

Στην συνέχεια, η κα Καρυστιανού απάντησε εκ νέου στον κ. Πλακιά, επισημαίνοντας πως δεν είναι εχθρός της. «Είναι πολύ σημαντικό να ενωθούμε όλοι μαζί προς τον κοινό αγώνα. Εμένα από το γραφείο του κ. Αρβανίτη μου είπαν αυτό το πράγμα για τον κ. Πλακιά. Θέλω να σημειώσω πως μία έρευνα που θέλουμε να κάνουμε εμείς, έχει κόστος που αγγίζει εξαψήφιο νούμερο. Οι κινήσεις που θα κάνει ο Σύλλογος και οι νομικές εταιρείες που θα συνεργαστεί, αφορά τις οικογένειες του Συλλόγου. Αυτό που συμβαίνει μας έχει στεναχωρήσει πολύ περισσότερο από όλους. Ο στόχος είναι αλλού».

Τότε, ο κ. Πλακιάς πήρε τον λόγο ξανά, λέγοντας πως «πρέπει να ξεκαθαριστεί το θέμα με τον κ. Αρβανίτη. Για εμένα η κα Καρυστιανού λέει ψέματα 100%. Να βγει να μας πει με ποιον μίλησε από το γραφείο. Να ζητήσει συγγνώμη και να ακούσει ο κόσμος, μία γυναίκα που λέει ψέματα για να πετάξει τροφή στον κόσμο, λέγοντας πως εγώ εμποδίζω την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο. Με αυτά τα ψέματα δεν γίνεται να πάμε όλοι μαζί. Πώς να πάω στην συναυλία και να καθίσω δίπλα σε έναν άνθρωπο που λέει ψέματα;».

Ακολούθως ο κ. Πλακιάς προχώρησε σε μία έκκληση: «Εάν γίνει η συναυλία, να είμαστε όλες οι οικογένειες εκεί και να ενώσουμε τις φωνές μας. Να μας δουν οι άνθρωποί μας από ψηλά και να χαρούν. Θέλω να πληρωθούν όλα τα έξοδα, όλοι οι διοργανωτές και οι εργαζόμενοι. Να μας πει η κα Καρυστιανού το κόστος. Να πληρωθούν άπαντες, και από εκεί και πέρα μπορεί να κάνει όσες συναυλίες θέλει στο όνομα του Συλλόγου».

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!